Perşembe , 28 Mart 2024

Kısa süre önce anne ve babasını kaybeden Nevra K. ticaretle uğraşıyordu. Geçtiğimiz Ekim ayında telefonu çaldı. Karşıdan gelen sese ‘Alo’ diyen Nevra K. 6 ayda 50 milyon lirasından oldu..





İstanbul’da toplamda 67 milyon liralık dolandırıcılık yapan 36 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin elde ettikleri geliri kadınların üzerine tarla, ev, otomobil alarak değerlendirdikleri ortaya çıktı. Öte yandan dolandırıcıların 6 ay boyunca toplamda 50 milyon lirasını çaldıkları Nevra K’ya kabusu yaşattıkları bir çok gece telefonunu açık bırakarak uyumasını istedikleri öğrenildi. Şüphelilerin kandırdıkları Nevra K.’dan para almak için Şanlıurfa’dan ailece İstanbul’a geldikleri parayı aldıktan sonra tatil yapıp tekrar memleketlerine döndükleri belirlendi.





İstanbul’da Dolandırıcılık olayı polise yapılan ihbarla ortaya çıkmıştı. Dolandırıcılık Büro Amirliğini arayan bir ihbarcı “Şişli’de bir kadın dolandırılıyor. Şu ana kadar 50 milyon lirasını aldılar” şeklindeki ihbarı üzerine büyük bir soruşturma başlamıştı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili başlattıkları çalışmada kısa sürede kadının kimliğine ulaşmıştı. Dolandırıldığının farkında olmadığı kadının Nevra K.’nın ihracat işiyle uğraştığı belirlendi.





Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri Nevra K.’nın kendisini Polis ve savcı olarak arayan dolandırıcılara inandığı ve toplamda 50 milyon liralık bir ödeme yaptığını tespit etti. Bu gelişme üzerine başlatılan teknik ve fiziki takibin ardından şebeke elemanlarının kimlikleri ve oturdukları adresler tespit edildi.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …