Cuma , 29 Mart 2024

Kısa süre önce anne ve babasını kaybeden Nevra K. ticaretle uğraşıyordu. Geçtiğimiz Ekim ayında telefonu çaldı. Karşıdan gelen sese ‘Alo’ diyen Nevra K. 6 ayda 50 milyon lirasından oldu..





EV, OTOMOBİL VE TARLA ALMIŞLAR
Cumhuriyet Savcılığından alınan talimatla polis şüphelilerin çaldıkları paralarla aldıkları arsa, otomobil, evleri inceleme altına aldı. Şüphelilerin çaldıkları paralarla aldıkları hepsi lüks 52 otomobil, 24 tarla, Antalya’da 8 milyon lira değerinde bir ev ile bir benzin istasyonu ve lüks bir kuaför salonu olduğunu belirledi. Çetenin kadınların üzerine yaptıkları bu mallara savcılık tarafından operasyondan bir gün önce “Satılamaz” kaydı konuldu.





40 EKİPLE 9 İLDE OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon için düğmeye basarken, 30 ayrı ekiple Şanlıurfa’ya çıkarma yaptı. Toplam’da 40 ekibin katılımıyla 9 ilde yapılan operasyon eş zamanlı olarak başladı. Daha önceden tespit edilen adreslere yapılan ve 43 hedefin bulunduğu operasyonda 36 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi.

TELEFONU AÇIK BIRAKIP UYUMASINI İSTEMİŞLER





Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin toplamda 50 milyon lira aldıkları Nevra K.’ya aylarca adeta kabusu yaşattıkları belirlendi. Kısa bir süre önce anne ve babasını kaybettiği öğrenilen Nevra K.’yla ilk önce geçtiğimiz Ekim ayında savcı olarak arayarak tanışan şüphelilerin onu kısa sürede bir terör operasyonu içinde olduğuna inandırdıkları öğrenildi. “Fetö örgütü sizin mallarınıza el koyacak. Onları satın bize verin, Merkez bankasına yatıracağız. Operasyon bitince alacaksınız.” sözlerine inanan Nevra K.’nın her gün sözde savcı ve polislerle konuştuğu belirlendi. Şüphelilerin bazı geceler Nevra K.’ya telefonunu açık bırakarak uyumasını sağladıkları öğrenildi.

AİLECE PARA ALMAYA GELİP TATİL YAPMIŞLAR





Şüphelilerin Nevra K.’dan sürekli para almaya başladıktan sonra oldukça rahatladıkları bazı olaylarda ailece Şanlı Urfa’dan gelerek aldıkları parayla bir süre tatil yaptıktan sonra geri döndükleri belirlendi.

13 KİŞİ TEŞHİS EDİLDİ





Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan soruşturmada Nevra K.’ kendisinden para alan 8 kişiyi teşhis ettiği öğrenildi. Zanlıların benzer yöntemle 1 milyon dolar parasını aldığı mühendis Ceren A.’nın ise 5 kişiyi teşhis ettiği öğrenildi. Şüphelilerin daha önceden çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildiler.





Çeteye 50 milyon lira kaptıran Nevra K. yaşadıklarını anlattı: Ölüm gibi bir şey
Nevra K.’nin 50 milyon lirasını, Ceren A.’nın ise 1 milyon dolarını alan Alo Çetesi’nin iki kadına ait bilgileri bilgisayar korsanlarından aldığı ortaya çıktı. Çete için tüketici kredisi de çeken ve kiraya çıkmak zorunda kalan Nevra K., yaşadıklarını “Ölüm gibi bir şey” diyerek anlattı.





‘Şanlıurfalı Alo Çetesi’nin elebaşı M.Ç.’nin dolandırdıkları Nevra K. ve Ceren A.’nın yanı sıra onlarca kişinin banka, telefon, nüfus, elektronik posta ve bankacılık şifrelerinin de yer aldığı bilgileri bir hacker’dan (bilgisayar korsanı) satın aldığı ortaya çıktı. Çete bu bilgiler ışığında iki kadın hakkında istihbarat topladı. Sözde polis olarak da görüşmeyi bizzat elebaşı M.Ç. yaptı. M.Ç. iki kadını da FETÖ ile korkuttu. Gözaltına alınacaklarını ve tüm malvarlıklarına el koyulacağını söyledi.





Görüşmeleri yaptığı sırada Şanlıurfa’da olan M.Ç., Nevra K.’yi ikna ettikten sonra İstanbul’a doğru cipiyle yola çıktı. Yanında eşi S.A.V. ve M.A. da vardı. M.Ç. yol boyunca Nevra K. ile konuşmayı sürdürdü. Bu sırada çetenin bazı elemanları da Nevra K.’nin evini gözlüyordu. M.Ç., kadını “Sizi koruyoruz. Keskin nişancı polisler sizin evinizin çevresinde. Terör örgütü operasyonu fark ederse sizi öldürebilir” diye korkuttu. Çeteye toplamda 50 milyon lira kaptıran Nevra K., M.Ç.’ye operasyonun durumunu sorduğunda, “Yüce Türk milleti yaptığınız hizmetler için size minnettar” cevabını aldı. Çetenin Nevra K. ile son irtibatı da bu telefon görüşmesi oldu.

KREDİ DE ÇEKMİŞ





Öte yandan çeteye 50 milyon lirasını kaptıran Nevra K.’nin, çeteye vermek için 120 bin liralık da tüketici kredisi çektiği ortaya çıktı. Evini satıp parasını çeteye verdiği için kirada oturan Nevra K.’nin, çeteden el koyulan gayrimenkul, işyeri ve otomobillerden dava sonuçlanana kadar pay alabilmesi de mümkün görünmüyor. Soruşturma kapsamında İstanbul’a getirilen çetenin 36 üyesinin Şanlıurfa’da 52 lüks araç, 24 arsa, 8 milyon liralık ev satın aldığı, akaryakıt istasyonu ve lüks kadın kuaförü açtığı tespit edilmişti.





Dün Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek ifade veren Nevra K., yaşadıklarını gazetecilere şöyle anlattı: “Bir operasyon yapacaklarını, devletin vergi dairesine, tapu dairelerine, bankalara operasyon yapacağını, devlet vatandaş işbirliği için beni aradıklarını söylediler. Ölüm gibi bir şey. Bir kere herkese olan güveninizi kaybediyorsunuz. Bu korkunç bir şey. Bu olaydan sonra bir tek devlete güvenme dışında yapabileceğim bir şey yoktu. Ben Emniyet’e güvendim. Onlar da beni boşa çıkartmadılar. Paramı geri almak için umutluyum. Yaşadığım bu kötü olayın benden başka kimsenin başına gelmemesi için herkesi uyarmayı vatandaşlık görevim olarak görüyorum. Sizleri telefonla arayan, kendisini polis, savcı ya da Emniyet görevlisi olarak tanıtan kimseye itibar etmeyin. Sundukları hiçbir bahaneye inanmayın. Kimsenin benim gibi canı yanmasın.”

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …