Perşembe , 18 Nisan 2024

Koca’dan önemli açıklamalar: Gereken adımları atacağız!





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, “Hastaneler bu devletin en güzide kurumlarıdır. Kişilerin hataları varsa o hatalarla ne bu kurumları ne de meslek grubunu etiketlemekten kaçınmalıyız.” dedi.





Sağlıkta şiddet olaylarına da değinen Bakan Koca, “Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde gereken adımları atacağız.” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;

Bugünlerde, toplum olarak hassasiyetlerimizi harekete geçiren bazı olaylardan hareketle, etraflı bir değerlendirme yapmak istediğimi sözlerimin başında belirtmeliyim.





Kıymetli vatandaşlarım,

Devlet, toplumun ortak şuuru, cisimleşmiş iradesidir. Birlik ve bütünlüğün hem sonucu, hem teminatıdır. Devlet vatandaşının ihtiyacını anlamak ve gerektiğinde ona çare elini uzatmakla kendini mesul tutmuştur. Okulu ve hastanesi, güvenlik gücü ve yargısı, idari kurumu, adaleti ve merhametiyle daima bizim yanımızdadır. Devlet, zayıfa karşı şefkat, huzuru bozana karşı hizaya getirici güçtür.





Sn. Cumhurbaşkanımızın sık başvurduğu kelimelerle, bu devlet kerim devlettir. Hz. Ömer, nasıl ta Dicle nehri kenarında kurdun kapacağı koyundan bile kendini adeta sorumlu tutma ahlakına sahip idiyse, bizim kerim devletimiz de insanına değer verme ve hizmetinde olma prensibine sahiptir.

Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …