Cuma , 29 Mart 2024

Kocaeli’nde korku dolu anlar: Deprem olduğunu sandılar sokağa çıktılar





İnternethaber’de yer alan haberde, dorsenin telleri koparması sonucu teller sokağa döküldü. Mahalle sakinleri ise yaşanan kaza ve sonrasında giden elektrikler yüzünden paniğe kapıldı. Çıkan sesten ötürü deprem olduğunu zanneden vatandaşlar, kesilen elektrikle panik daha da arttı.
Olayın yaşanmasından sonra balkona ve sokağa çıkan vatandaşlar gördüklerini manzarayı hemen ihbar etti. Yapılan ihbar üzerine bölgeye polis ve SEDAŞ ekipleri sevk edildi.





Polis ekipleri, tehlikeli bir durum yaşanmaması için kazanın yaşandığı caddeye giriş çıkışları kapattı. Olay yerine gelen SEDAŞ ekipleri kısa üzere kaza sonucu meydana gelen tahribatı kısa sürede onardı. Yaklaşık iki saat süren çalışmanın sonrasında mahallede, yeniden elektriğe kavuşurken kazadan sonra telefon ve internet hattında da zarar gördüğü anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.





“Damperi açık şekilde gidiyordu, telleri aldı götürdü”
Kamyonun damperinin açık şekilde caddeden geçtiğini belirten mahalle sakini Mehmet Aktaş, “Burada telefon direği vardı. Kamyon, telefon direğini aldı götürdü. Kabloların zamanında yer altından alınmasını istedik. Evin önündeki direkten korkuyorum. Umarım, kimsenin başına bela olmaz. Bugün evdeyken sesi duyduk. Kamyon, damperi açık şekilde gidiyordu. Telleri alıp götürdü, Allah’tan arkasında kimse yoktu. Daha önce de rica ettik, belediye başkanlarımızdan kabloları yer altına almalarını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …