Cuma , 29 Mart 2024

KORONADAN 25 KAT DAHA ÖLÜMCÜL AVRUPA VE ASYAYI ESİR ALDI





ÇOK SAYIDA VAKA BİLDİRİLDİ
Milyonlarca insan salgınının biteceği zamanı sabırsızlıkla beklerken, asıl sarsıcı haber Avrupa ve Asya’dan geldi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’ne (OIE) Avrupa ve Asya’dan pek çok şiddetli kuş gribi salgını rapor edildi. Uzmanlara göre, bu durum, virüsün yeniden hızla yayıldığının bir işareti olabilir.





KORONAVİRÜSTEN DAHA ÖLÜMCÜL
Ölüm oranı yüzde 50’nin üzerinde olan yani koronavirüsten 25 kat daha ölümcül olan hastalık böylece bir kez daha gündeme geldi.





ÇİN BİRİNCİ SIRADA
İngiltere, Fransa ve Hollanda’da da benzer vakalar görülürken Çin, halihazırda bildirilen 21 vaka insan bulaşı ile bu durumdan en çok etkilenen ülke konumunda. Güney Kore ve Japonya da vakaların görüldüğü ülkeler arasında. Kuş gribi vakalarının görüldüğü ülkelerde çiftlikler ve hayvan tesisleri için yeni önlemlerin alınması gündemde.





İNSANA NASIL BULAŞIYOR?
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bir kişinin virüs taşıyan kuşa dokunarak virüsü kapabileceğini belirtiyor. Enfekte bir kuş kanatlarını çırparken, kaşınırken veya kafalarını sallarken genellikle enfekte damlacıkları veya tozu havaya yayar. Virüs parçacıkları bir kişinin gözlerine, burnuna veya ağzına girerse enfekte olabilirler.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …