Cuma , 19 Nisan 2024

KORONALI OLDUĞUNU BİLEREK CAMİYE GİTTİ SONRASI F-ACİA





Ö-L-ÜMLERİN ARDINDAN KÖYDE SESSİZLİK HAKİM
Şu ana kadar hiç k-oronav-irüs v-akası görülmeyen köyde, peş peşe ö-lümlerin yaşanması üzerine derin bir sessizlik oluştu. Köy sakinleri kendilerini izole altına alınırken, sokaklarda hiç kimsenin olmadığı görüldü. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıkladığı 100 bin kişide görülen cor-ona vir-üs güncel haritasında Kastamonu, 100 bin nüfusa karşılık 340,08 olan vaka oranı ile vakaların en çok görüldüğü ikinci il oldu.





“Ö-LENLERİN HEPSİ CAMİ CE-MAATİ”
Cuma namazı için oluşturulan c-emaatte şu ana kadar c-orona v-irüse y-akalanan 6 cami ce-maatinin hayatını kaybettiğini söyleyen Çatalzeytin’in İsmail Köyü Muhtarı Emrah Köse, “P-andemide elimizden geldiği kadar milleti çarşıya göndermemeye çalışıyoruz. Hem ben, hem de cami hocamız, vatandaşların i-htiyaçlarını yönelik pazar alışverişlerini devletimizin verdiği emirlere uyarak bizler yapmaya çalışıyoruz.





Pa-ndemide bizim çok fazla va-kamız olmadı ama vak-alarda ö-lümle so-nuçlanıyor. Cuma namazı için arkadaşlar cemaat oluşturmuş, köyümüzün hocası yoktu o zaman. Kendi aralarında namaz kılmak istiyorlar. İnebolu’da vir-üs kapan bir arkadaşımız, farkına varmıyor, sonra köyümüze geliyor ve burada Cuma namazı için oluşturulan- cemaate de vi-rüs bulaştırıyor. Köyümüzde ö-lenlerin hepsi de cami ce-maati oluyor. Şu ana kadar 6 kişi ve-fat etti” dedi.-





“HERKES EVİNE KAPANDI”
Yaşanan bu olayın ardından köy sakinlerinin evine kapandığını belirten Köse, “Bu olaydan sonra köylümüz, son derece duyarlı, eskisi gibi birbirine giden yok. Teravih namazı alınan karar doğrultusunda zaten kılınmıyor, iftarlara giden yok. Köyümüzde hiç kimse bir yere çıkmıyor. Herkes evinde. Korktukları için kimse dışarı çıkamıyor” diye konuştu.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …