Perşembe , 28 Mart 2024

Koronavirüs için yeni tedbirler! Sağlık Bakanlığı açıkladı…





Kan bağışından 48 saat sonra solunum yolu enfeksiyonları belirti ve bulguları gösteren hastaların merkezi bilgilendirmesi istenecek veya telefonla bu kişiler Kovid-19 açısından sorgulanacak. Kan bağışından 48 saat sonra solunum yolu enfeksiyonları belirti ve bulguları gösteren hastaların merkezi bilgilendirmesi istenecek veya telefonla bu kişiler Kovid-19 açısından sorgulanacak. Hastanın corona virüs olması halinde, bağışlanan kan ürünleri yetkililer tarafından imha edilecek.
SİSTEM OLUŞTURULACAK Kan bağışçısının Kovid-19 ile uyumlu bağış sonrası gelişen hastalıkları ve kanıtlanmış olgu ile temasını bildirmek için bir sistem oluşturulacak. Bu sayede hastalığın başlangıcının veya temasın 14 – 28. günleri arasında toplanan kan ve kan ürünleri bilinecek. 1 metreden yakın mesafede yaklaşmak gerekirse, tıbbi maske dışında sağlık çalışanı KKE (önlük, eldiven ve gözlük/yüz koruyucu) kullanacak.


Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …