Perşembe , 28 Mart 2024

KORONAYLA MÜCADELEDE YENİ YASAKLAR GELİYOR


‘FAZLA RAHATLADIK’
Sadece a’şı kampanyası değil, Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda, karar vericiler ve sosyal bilimcilerle birlikte toplumun a’şı psikolojisini yönetmek için yeni kararlar alınması gerektiği de ifade ediliyor. Özellikle, sonbahara kadar toplumun yüzde 70’inin bağışıklık kazanması gerektiği, aksi durumda bu oranın yüzde 50’de kalabileceği öne sürülüyor.





Uzmanlar, “Yani, kurallara uymayarak toplumu en/fekte eden ile a’şıya duyarsız olan aynı yaş grubu. Bir de ‘sonbaharda her şey bitecek, maskesiz dönem başlayacak’ gibi erken yayılan hava nedeniyle, fazla rahatlama yaşanmaya başladı” diyor.





A’ŞIDA POZİTİF AYRIMCILIK
K’oronavi’rüs a’şısına ilginin artmaması durumunda, a’şı yaptıranlara pozitif ayrımcılık uygulanması da planlar arasında bulunuyor.





HES kodu olmayanların kamu binaları, bankalar ve AVM’lere alınmaması gibi, a’şı yaptırmayanlara dönük sınırlamalar da tartışılmaya başlanacak. A’şıya erişimin yaygınlaşmasının ardından, a’şı yaptırmayanların oranının yüksek olması durumunda, sinema, tiyatro, spor müsabakaları, konser, hatta bazı kamu kurumları gibi yerlere a’şı olmayanların girememesine ilişkin kuralların gündeme gelebileceği belirtiliyor.





KRONİK HASTALIK LİSTESİ GENİŞLEDİ: A’ŞI SÜRPRİZİ
Sağlık Bakanlığı, sağlık personelinin a’şılanması tamamlandıktan sonra, ka/nser hastaları, bağışıklık sistemini baskılayıcı i/laçlar kullanan hastalar hatta obezite sorunu yaşayan vatandaşlar için a’şı çalışmalarına başlamıştı.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …