Perşembe , 18 Nisan 2024

KULLANANLAR İÇİN SON GÜN





Facebook tarafından satın alınan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın güncellediği gi-zlilik sö-zleşmesi için 15 Mayıs’a uzatılan süre 1 gün sonra doluyor. Verilerin p-aylaşılması zor-unluluğunun durdurulması çağrısı yapan Rekabet Kurulu, s-oruşturma kapsamında 15 Şubat’ta geçici te-bir kararı almıştı. Kurul, a-şırı veri toplanmasının ve verinin başka hizmetler için kullanılmasının tüketicinin s-ömürülmesine yol a-çmasının da e-ndişe ve-rici olduğunu dile getirmişti.





SINIRLI KULLANIM OLACAK
Şirket, 15 Mayıs’tan sonra kullanıcılarına kalıcı bir hatırlatma yapacak ve güncellemeyi kabul etmeyenlerin birkaç hafta içinde işlevlerini sı-nırlandıracak. Örneğin sohbet listesine erişilemeyecek. Ancak yine de gelen telefon aramaları ve video aramaları cevaplanabilecek. Birkaç haftalık sınırlı işlevselliğin ardından, gelen aramalar veya bildirimler de alınamayacak ve WhatsApp telefonunuza mesaj ve arama göndermeyi durduracak.





GENÇLER KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİNİ SÖYLÜYOR
Türkiye’de 40 milyon fazla WhatsApp kullanıcısı bulunuyor. Son 1 gün kala kullanıcılar, şirketin kararına i-lişkin görüşlerini dile getirdi. Özellikle ileri yaştaki vatandaşlar, karara te-pki gösterip, uygulamayı sileceğini aktardı. Sosyal medyada daha çok vakit geçiren gençler ise en-dişe etmeden, gizlilik politikasını kabul edip, uygulamayı kullanacağını ifade etti.




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …