Perşembe , 28 Mart 2024

KULLANANLAR İÇİN SON GÜN


“UYGULAMAYI KULLANMAYA DEVAM EDECEĞİM”
Uygulamayı kullanmaya devam edeceğini aktaran 25 yaşındaki h-emşire Esra Bilen ise “WhatsApp ve Instagram’ı çok fazla kullanıyorum. Gi-zlilik po-litikasını ye-nilediğini duydum ama çok önemsemedim. Çok önemli devlet mevzusu konuşmuyorum. Arkadaşlarımla sohbet ediyorum, o yüzden uygulamayı da silmedim. 15 Mayıs’tan son gizlilik politikasını kabul edip, kullanmaya devam edeceğim, kendi açımdan te-hlikeli görmüyorum” dedi.





“E-NDİŞEM YOK, KOLAYLIK SAĞLADIĞI İÇİN KULLANIYORUM”
Sosyal medya olmazsa ha-yatında boşluk olacağını söyleyen 29 yaşındaki Emre Savcı da “Günümün büyük bir kısmı sosyal medyada geçiyor. Sıklıkla In-stagram ve W-hatsApp kullanıyorum. Kararı normal karşılıyorum, uygulamaları kullanmamız için birçoğu bizden izin istiyor. Detaylarını okumadan, kabul ediyoruz. Endişem yok çünkü isteyen zaten istediği bilgiye çok kolay ulaşıyor. Karar doğru değil ama mecbur bırakılıyoruz. Daha kolay olduğu için WhatsApp’ı kullanıyorum. Çevredeki insanların çoğu da işlerini bu uygulamadan görüyor. Bizlere büyük kolaylık sağlıyor, kullanmaya da devam edeceğim” diye konuştu.





YÜKSEL: WHATSAPP GERİ ADIM ATMADI
Şi-rketin aldığı kararı değerlendiren Bilişim Teknolojileri ve S-iber Gü-venlik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Sultan Selim Yüksel ise WhatsApp’ın geri adım atmadığını, s-tratejik bir hamlede bulunduğunu dile getirdi. Yüksel, “S-ratejik bir plan yapıp, kararı ertelediler. Dijital göç başladı, birçok rakibi uygulamadaki kullanıcıları kendine doğru çekti. Kararı çok t-epki a-ldı, teknoloji konusunda uzman isimler açıklama yaptı. Şirketin, borsadaki değeri olumsuz etkilendi. Kullanıcıların bilgilerine erişme durumu ilk defa karşılaşılan bir durum değil. Geçmişte anonim olarak bu bilgileri şirketlerle paylaşıyorlardı. Artık kişiye özel bilgileri iznini alarak dağıtmak istiyorlar. 2 milyar kullanıcısı var, ellerinde ciddi bir veri bulunuyor. Aldıkları büyük bir karar” dedi.





“Ü-LKELERİN K-ADERİ SO-SYAL ME-DYADAN AYRI DÜŞÜNÜLEMEZ”
To-plumsal o-layların sosyal medyada başladığına d-ikkat çeken Yüksel, “Ül-kelerin ka-derleri artık sosyal medya uygulamalarından ayrı düş-ünülemiyor. Toplumsal o-laylar, so-yal med-yada başlıyor. O yüzden uygulamalar büyük bir g-üç, r-isk de budur. Her-hangi bir olay a-teşlediğiniz zaman büyük bir l-inç kampanyasına, etkiye dönüşüp ülkelerdeki hük-ümetleri değiştirebilir. Senelerdir devam eden si-stemi ortadan kaldırabilecek güce dönüşebilir. O yüzden bu gücü d-ijital bir şi-ketin kontrolüne bırakmanın doğru olmadığını düşünüyorum” diye konuştu.





“KARARDA DE-ĞİŞİKLİK OLMAZ, HATTA Ş-İRKET DAHA DA G-ÜÇLENİR”
Kişilerin tek başına karşı çıkmasının bir şeyi değiştirmeyeceğini söyleyen Yüksel, “Hükümetlerin aksiyon alıp bir şeyler yapması lazım. Güney Afrika, uygulamanın kararına yönelik bir ya-sa çıkarttı. Kararın y-asadışı olduğunu ve m-üsa-ade et-m-eyeceklerini söyledi. Ülkece ref-leks göstermemiz gerekiyor. 120 günlük süreçte gelecek t-epkiler en-gellenecektir. Kararda ve uygulamada değişiklik olacağını za-nnetmiyorum. Hatta daha da güçleneceği ka-naatindeyim. Çünkü şirket ne yapmak istediğini, hangi bilgileri almak ist-ediğini b-iliyor. Ama gizli am-açlarını biz bilmiyoruz. Şu anda kullanıcı ka-ybetse bile gelecekte te-lafi edecektir” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …