Çarşamba , 24 Nisan 2024

KURBAN BAYRAMI’NDA YANIMDA OLSUN DEMİŞTİ





TEDAVİ İÇİN 2 MİLYON 250 BİN DOLAR GEREKİYORDU
Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde işçi olarak çalışan baba İsmail Kiraz ile bir süre önce hayatını kaybeden ev hanımı anne Emine Kiraz’ın bebekleri Muzaffer Kiraz’a 2 aylıkken hastanede yapılan tetkikler sonrası Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi kondu.





10 yıl önce de yine kendisi gibi SMA’lı olan ağabeyini kaybeden Muzaffer bebeğin tedavi olabilmesi için yurt dışına gitmesi ve bunun için de 2 milyon 250 bin dolar gerekiyordu. Bir oğlunu SMA hastalığı nedeniyle kaybeden anne Emine Kiraz, diğer oğlunun da aynı hastalığa yakalanması nedeniyle girdiği bunalım sonucu hayatına son vermişti.





Maddi durumu iyi olmayan baba İsmail Kiraz ise, tedavi ücretini karşılayamayacağını belirterek 6 ay önce Eskişehir Valiliğine müracaat etmişti. SMA hastası Muzaffer bebek için Sağlık Bakanlığı ve valiliğin oluru ile başlatılan yardım kampanyası ile tedavi için gereken 2 milyon 250 bin doların toplanmasına çalışılıyordu.
“BU BAYRAM YANIMDA OLAMASA DA KURBAN BAYRAMI’NDA YANIMDA OLSUN”
Belediye işçisi baba İsmail Kiraz, iş ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yatan çocuğunu ziyareti haricindeki saatlerde yardım toplama çalışmalarına katılıyordu. Acılı baba, gerek çarşıda gerekse cuma günleri namaz çıkışında vatandaşlardan SMA hastası çocuğu için yardım istiyordu.




Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …