Perşembe , 25 Nisan 2024

MAALESEF Kİ BU RAHATSIZLIK HER 10 KİŞİDEN BİRİNİ ETKİLİYOR





Bacakları hareket ettirmek ya da yürümek genellikle rahatsızlığı hafifletir ancak hareketler durduğunda duyular sıklıkla tekrar eder. RLS uyku bozukluğu olarak sınıflandırılır, çünkü semptomlar dinlenirken ve uyurken tetiklenir ve bir hareket bozukluğu olarak insanlar semptomları hafifletmek için bacaklarını hareket ettirmeye zorlanırlar. Bununla birlikte, nörolojik duyusal bozukluk olarak da tanımlanır.
HUZURSUZ BACAK SENDROMU BELİRTİLERİ
RLS bir uyku bozukluğu olarak sınıflandırılmıştır.





Bir kişi uçak ya da sinema gibi kapalı bir alanda ve uyanık olduğunda da belirtiler oluşabilir.
RLS’de kişi uykuya dalmak ve uykuyu sürdürebilmekte zorlandığından gün boyunca yorgun hisseder. Bunun öğrenme, iş, konsantrasyon ve rutin görevler ve faaliyetler üzerinde etkisi olabilir.
Uykunun yeterli olmadığı zamanlarda ruh halinde dalgalanmalar, sinirlilik, depresyon, zayıflamış bağışıklık sistemi ve diğer fiziksel ve sağlık sorunları görülebilir.
RLS NASIL HİSSETTİRİYOR?
RLS’li bir insanın bacaklarında ve bazen kollarında tuhaf ve hoş olmayan bir his vardır ve onları hareket ettirmek için güçlü bir dürtü vardır. İnsanlar bu duyguları şöyle tanımlamışlardır:





ağrıyan
yanan
emekleme
sürünen
elektrik çarpmasına benzer
kaşıntı
asılarak
karıncalanma
Rahatsızlığı gidermenin tek yolu bacakları hareket ettirmektir. Sadece gece boyunca değil, birey dinlenirken ya da inaktif olduğunda duyumlar ortaya çıkar. Semptomlar genellikle akşamları ve geceleri kötüleşir ve sabahları kısa bir süre için rahatlayabilir.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …