Perşembe , 28 Mart 2024

Maaşını almak isteyenler zamanını kaçırmayın!





Emekli sayısı 16 milyonun üzerinde olacak
İnternethaber’in yer verdiğine göre; EYT’de emeklilik için yapılan başvuruların sayısı 1 milyon 800 bini aştı ve 450 bin kişi eksik primlerini tamamlayarak emeklilik hakkı kazandı. SGK Uzmanı İsa Karakaş, EYT son durum ve son rakamları açıkladı. 2023 yılı sonunda Türkiye’de emekli sayısının 16 milyonu aşacağı tahmin ediliyor. 2022 yılı sonunda 13 milyon 977 bin emekli olduğunu belirten İsa Karakaş, Ocak ve Şubat aylarında 77 bin kişinin emekli olduğunu ve Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise 1 milyon 850 bin EYT’linin emeklilik başvurusunda bulunduğunu ifade etti. Buna göre, Türkiye’de şu anda 15 milyon 900 bin emekli bulunuyor. 2023 yılı sonuna kadar 400 bin kişinin daha emeklilik başvurusunda bulunması bekleniyor, bu durumda 2023 yılı sonunda emekli sayısının 16 milyonu aşacağı hatta 16 milyon 300 bine ulaşabileceği öngörülüyor.





EYT emeklilik süreciniz uzadıysa GSS Borcu’na bakın
Mayıs ayı sonuna kadar 1 milyon 850 bin EYT başvurusu olduğunu belirten Karakaş, bu başvuruların geçerli olmasının emekli olacakları anlamına gelmediğini söyledi. Emekli olmak için gereken prim günü sayısı, sigortalılık süresi ve Bağ-Kur borcu ile genel sağlık sigortası borcu gibi faktörlerin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Eğer priminiz eksik veya sigortalılık süreniz dolmamışsa emekli olmanın mümkün olmadığını belirtti.





Borçlarınızı derhal ödeyin
Ayrıca, başvurusu bekleyen EYT’lilere e-Devlet üzerinden durumlarını sorgulamaları ve beklemelerinin nedenlerini kontrol etmeleri tavsiye edildi. SSK’lı, Bağ-Kur’lu veya emekli sandığına tabii olan kişilerin vergi mükellefiyeti, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası kaydı gibi durumlarda borçlarının olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Bu nedenle, borçların derhal ödenmesi gerektiğini vurguladı ve borçların ödenmediği sürece emekli olmanın mümkün olmayacağını ifade etti.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …