Cuma , 26 Nisan 2024

Marmara için çok önemli uyarı! İlçe ilçe açıklandı





6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6’lık depremlerin ardından uyarılarıyla gündeme gelen Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yine dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öte yandan Muhtemel İstanbul depremine ilişkin açıklamalarda bulunarak riskli ilçeleri tek tek sıralayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy o ilçeleri tek tek sıraladı.





Gör Beni programında Armağan Çağlayan’ın sorularını yanıtlayan Görür, olası Marmara depremiyle ilgili ‘Her an bekliyoruz’ derken, ‘Depremden korkuyor musunuz?’ sorusuna da yanıt verdi.’BU BİZİM NESİL İÇİN BİR ŞANSSIZLIK’ “15-20 sene önce bu depremler hiç konuşulmazdı. Bizim nesil büyük ölçüde bu büyük depremlerin tekerrür etme periyotları içerisinde yaşıyor. Bu bir tesadüf. Bizden önceki nesiller, 39-42 falan depremleri hariç doğru dürüst deprem belki de görmediler, yani geniş aralıklar var” diyen Naci Görür sözlerine şöyle sürdürdü;Biz büyük depremleri görüyoruz. Çünkü sözgelimi kuzey anadolu fayının işte 99’da, ondan önce 67’de veya 54’te gibi büyük depremleri gördük. Van depremini, Elazığ depremini, şimdi de Maraş depremini gördük. Bizim ömür süremiz içerisinde aşağı yukarı 7-8 tane büyük deprem var. Bu bizim nesil için bir şanssızlık ama bir tesadüf çünkü o büyük deprem üreten fayların tekerrür periyodu tam bizim yaşadığımız dönem içerisinde doldu. Onun için biz görüyoruz. Mesela Maraş depremi aşağı yukarı 1513’ten beri orada doğru dürüst bu boyutta bir deprem yok. Neredeyse 500 sene.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …