Cumartesi , 20 Nisan 2024

Mart kapıdan baktırı kazma kürek yaktırır





Meteoroloji Genel Müdürlüğü, deprem bölgesinde yer yer sağanak yağışların görüleceğini, yağışların hafif ve orta kuvvetli olacağı uyarısı yaptı. Ülkenin batı kısmında hava sıcaklıklarının arttığı görülürken İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli’nde hava bulutlu ve zaman zaman yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışları için 11 Mart tarihini işaret eden Dr. Okan Bozyurt “Bu sene 11-18 Mart arasında yağışlar etkili olacak” dedi. İşte dikkat çeken değerlendirmeler…





SICAKLIK ÖNCE ARTACAK, SONRA DÜŞECEK
Uzman isim, her sene 11 Mart ile 18 Mart arasında havaların değişime uğradığını, halk arasındaki inanışa göre 11 Mart’ta ‘koca-karı soğukları’nın başladığını ve bunun bir hafta kadar sürdüğünü söyledi. “Bu sene de yine 11-18 Mart arasında yağışlar etkili olacak” diyen Bozyurt, “Peki hava sıcaklıkları konusunda ne diyebiliriz? Yarından sonra sıcaklıklar yeniden artacak hatta iç kesimlerde gölgede 15-16 dereceleri bulacak. 11 Mart’tan sonra hava sıcaklıklarında da bir düşüş bekliyoruz” ifadeleri aktarıldı.





KAR YAĞIŞI İÇİN TARİH VERDİ
“Sistemde bir değişiklik olmazsa eğer 14-15 Mart gibi ülkemize kuzeyden bir soğuk hava girişinin olmasını bekliyoruz” diyen Bozyurt, şu ifadeleri kullandı:





“Soğuk havanın giriş yapacağını söylerken, ülkemizde kuzeyden başlayarak tüm yurtta hava sıcaklıkları azalacak. Eğer bu sistem bizi yanıltmazsa, ki bu sene havalar çok değişime uğradı, 14-15 Mart’ta gelecek olan sistem yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde pek çok merkezde kar yağışları bırakabilir. Bu tabii ki sevindirici bir gelişme ama onun dışında özellikle kıyı kesimlerde Marmara, Ege ve Akdeniz’de de yağışlar etkili olacak diyebilirim 14-15 Mart civarlarında. Barajlardaki ve göllerdeki su seviyeleri açısından da bu sevindirici bir haber.”





KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, (Perşembe) öğle saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.





KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile İskenderun Körfezinde güneyli yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …