Perşembe , 25 Nisan 2024

Maske ile ilgili son dakika açıklaması! Ve tarih belli oldu! Maskesiz dönem…





MASKE NE ZAMAN ÇIKACAK? Vatandaşın en merak ettiği konuların başında gelen maske kullanımı konusuna da değinen Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, temmuz-ağustos aylarında kısıtlamaların esnetileceğini söyledi. Memişoğlu, “Bazen bize de soruluyor; ‘Maske ne zaman çıkacak? Salgın ne zaman bitecek?’ deniyor. Dünya üzerinde hiçbir bilim insanı bu salgının ne zaman biteceğini maalesef bilmiyorÇünkü bu salgın geçmişteki salgınlardan çok farklı seyreden bir salgın. Onun için bütün dünyada bitmediği sürece, bu salgının hiçbir zaman bitmediğini bilmemiz gerekiyor. İnsanlarımızın farkındalığı olduğu sürece, aşı oldukları sürece temmuz – ağustostan itibaren çok daha rahat, kısıtlamaların çok azaldığı bir döneme gireceğiz diye öngörüyoruz.





Maskeyi de büyük ihtimalle açık havada, belli yaz dönemlerinde, kullanma konusunda gevşeme olabileceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu. “İKİNCİ DOZ SİNOVACLARI YAPABİLİYORUZ, BİONTECH’LE STOK SORUNUMUZ YOK” Yeterli sayıda aşı olduğunun altını çizen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, “İkinci doz Sinovac aşıları yapabilir haldeyiz. İnşallah önümüzdeki hafta itibariyle de Sinovac’ın birinci dozları da yeniden insanlarımızın kullanımına ve tercihine bırakılacak. Ama şu var, Biontech ile ilgili hiçbir aşı sorunumuz yok. Stok sorunumuzda yok. Ne kadar talep, o kadar aşı var elimizde. İmkanımız da var. İnsanların da gelmesinden, aşıya talebinden çok memnunuz. Çünkü bizim için bir bayram olarak düşünün bunu. İki senedir yaşadığımız bir süreç vardı. Bizim için hastalıkla mücadele değil, hastalanmadan insanları korumak bayram demektir” dedi.





“OKULLARIN RAHATLIKLA AÇILACAĞINI ÖNGÖRÜYORUM” “Açık havada mesafeyi koruduğunuz sürece maskeyle ilgili kullanım kısıtlarının kalkacağını öngörüyorum” diyen Memişoğlu, “Vaka sayılarımız bu seviyede olursa ya da aşağı düşerse ben okulların rahatlıkla açılacağını öngörüyorum. Zaten aşılama da bunu sağlayacak. Artık çocuklarımızın sosyal yaşamları ile beraber okuldaki arkadaşlarına, öğretmenlerine Eylül ayında rahatlıkla kavuşacağını tahmin ediyorum” şeklinde konuştu. Yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili olarak da “Bayramı bayram gibi yaşayacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı. Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte 225 bin 64 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 904 kişinin testi pozitif çıktı, 62 kişi hayatını kaybetti, hasta sayısı ise 509 olarak kayıtlarda yer aldı. Ağır hasta sayısı 860 oldu, 4 bin 143 kişinin Kovid-19 tedavisinin veya karantinasının sona ermesiyle iyileşen sayısı 5 milyon 219 bin 797’ye yükseldi.





Test sayısı 57 milyon 889 bin 862’ye ulaştı, vaka sayısı 5 milyon 354 bin 153, vefat sayısı 49 bin 12 oldu.Türkiye’de Kovid-19’a karşı aşılama yeni rekora imza atacak sayıda hızlandı. Her gün bir önceki güne göre daha fazla kişi aşılanmaya başlandı. Günlük 1.5 milyondan fazla aşılama ile toplam yapılan aşı sayısı 39 milyona dayandı. Sağlık merkezlerinde aşılama yoğunluğu devam ederken, aşılamada da yaş sınırı düşürüldü. Organize sanayi bölgelerindeki tüm çalışanların aşılanmaya başlanması ve 35-39 arası kişilerin de aşı takvimine dahil edilmesiyle aşı merkezlerindeki kuyruklar daha da uzadı. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen 35 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …