Cuma , 29 Mart 2024

MASKEYE VEDA PLANININ DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI





Dünya üzerinde 6 milyona yakın insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgınına ilişkin Avrupa başta olmak üzere birçok ülkede neredeyse bütün kısıtlamalar kaldırılmaya başlandı. Türkiye’de de önümüzdeki süreçte normalleşme adımlarının atılması beklenirken, bahar aylarından itibaren maske kullanımının bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor. Gözler çarşamba gününü işaret ederek maske konusunda açıklamalarda bulunacağını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da olacak.





Avrupa’da bazı ülkelerde maske zorunluğu ve seyahat sınırlamaları kaldırılırken, pozitif vakalar için karantina uygulamasına da son verildi. Türkiye’de de önümüzdeki süreçte vakalardaki düşüşe bağlı olarak aşamalı olarak normalleşme adımlarının atılması bekleniyor. Buna göre şehir içi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda maske zorunluluğu bir süre daha devam edecek. Ancak bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtiliyor. Açık havada ise maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …