Cumartesi , 20 Nisan 2024

Meclis’te yeni dönem başlıyor: İlk gündem EYT ve fatura desteği olacak





TBMM’nin yeni yasama yılında ilk olarak kamuoyunda “dezenformasyonla mücadele yasası” olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini yasalaştırılacak. Ayrıca ilk hafta içinde TBMM Genel Kurulu’nda Anayasa Mahkemesi ile Kişisel Verileri Koruma Kuruluna üye seçimi yapılacak.

AK Parti milletvekilleri tarafından Meclis Başkanlığı’na sunulacak olan “torba kanun” teklifinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bakanlar tarafından kamuoyuyla paylaşılan ve yasal düzenleme gerektiren konular da yer alacak.





EYT yıl bitmeden tamamlanacak
Milyonlarca vatandaşın çözülmesini beklediği sorunlardan birisi olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme 2022 yılının sonuna kadar resmileşecek ve 2023’te yürürlüğe konacak.

KYK borç faizleri silinecek
Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) borcu olan gençlerin borçlarının faizlerinin silinmesine yönelik yasal düzenleme bunlardan biri olacak. Düzenlemeyle, işverenlerin çalışanlarına elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1000 liralık kısmının gelir vergisi ile sigorta prim kesintisinden muaf tutulacak.





Yeşil pasaport verilecek
Son 3 takvim yılı itibarıyla yıllık ortalama ihracatı 500 bin ila 10 milyon dolar arasında olan firmaların 2 yetkilisine yeşil pasaport verilecek.

Güneş enerjisi vergisinde düzenleme
Konutların çatılarında güneş enerjisinden elektrik üretiminin vergiden istisna olan 25 kilovatlık kısmı 50 kilovata kadar çıkacak.





İcralık olanların borcu silinecek
15 Ağustos 2022’den önce icra takibi başlatılan 2 bin lira ve altındaki alacaklar tasfiye edilecek, bu rakam kurumların vergilerinden indirilecek. Varlık yönetim şirketlerine devredilen alacakların 2 bin 500 liraya kadar olan kısmını istisna edilecek, yaklaşık 1 milyon kişinin bankalara olan kredi kartı ya da başka borçlarından dolayı sıkıntıları bertaraf edilmiş olacak.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …