Salı , 23 Nisan 2024

Memur ve emekli bayram edecek! Cepler dolacak Temmuz zammı ile sosyal refah artışı da geliyor





Mayıs enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 5 aylık enflasyon oranı yüzde 35.4 olarak gerçekleşti. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 5 aylık enflasyon artışı yüzde 35.64 olurken memur ve memur emeklilerinin enflasyon farkı ile birlikte toplu sözleşme artışı da 5 aylık yüzde 35,14 oldu. 6 aylık enflasyon için yapılan anket ve tahminlerden yaptığımız hesaplamalara göre ise SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 39,67, memur ve memur emeklileri için ise yüzde 39,17 oranları ortaya çıkıyor.





Emeklilere ve memurlara yapılacak enflasyon artışlarının dışında Ocak ayında olduğu gibi bir ek artış da söz konusu olabilecek. Ocak ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşları 1500 TL’den 2.500 TL’ye yükseltilmişti. Ardından yapılan bir düzenleme ile de memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme artışı olan yüzde 5 oranına 2.5 puanlık ekleme yapılmıştı. Benzer bir artış sisteminin Temmuz ayında da olması bekleniyor.





Çalışma Bakanı Vedat Bilgin özellikle taban maaşlarla ilgili artış olacağını açıklamış hatta 13 milyar liralık bir yıllık artış maliyetinden bahsetmişti. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da hafta sonu yaptığı açıklamada “Ücretliler başta olmak üzere her kesimden vatandaşımızın gelirlerini artırarak aradaki farkı kapatacak programları hazırlıyoruz” demişti.




Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …