Cumartesi , 20 Nisan 2024

Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu yayınladı! Kar, Dolu, Yağmur hepsi birden geliyor..





Meteoroloji’nin 5 günlük hava tahmini raporuna göre soğuk havalar yeni haftada geri dönecek ve hava sıcaklıklarında hissedilir derecelerde düşüş görülecek. Yurdu saran yağışların etkisini sürdürmesi beklenirken pazar gününden itibaren yurda giriş yapacak olan soğuk hava dalgasının birçok bölgede kar yağışına sebep olması bekleniyor.





Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor..









Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Ege, Akdeniz’in yüksekleri (Batı ve Orta Toroslar kesimi), Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun doğusunun yüksekleri, Eskişehir, Çankırı, Sivas, Konya, Karaman,





Niğde ve Kayseri’nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik çevreleri, Bursa’nın doğusu ile Batı Karadeniz’in batısı, Doğu Anadolu’nun güneyi ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …