Perşembe , 25 Nisan 2024

METEOROLOJİ’DEN 23 İL İÇİN TURUNCU KOD





KUVVETLİ YAĞIŞ U’YARISI:
Yağışların; Osmaniye, K. Maraş’ın batısı ile zamanla Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir. Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Antalya, Bitlis.





Muş, Hakkari, Van’ın doğusu, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Osmaniye, K. Maraş’ın batısı ile zamanla Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.





KUVVETLİ RÜZGÂR U’YARISI:
Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli, Doğu Anadolu’nun doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …