Salı , 23 Nisan 2024

METEOROLOJİ’DEN PEŞ PEŞE UYARILAR GELDİ






Yeni bir yağışlı hava dalgasına giren ülkemiz için Meteoroloji’den peş peşe uyarılar geldi. Buna göre; İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir, Çanakkale ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli yağış bekleniyor. Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Batı Karadeniz’de ise fırtına bekleniyor. SAĞANAK YAĞIŞ ETKİLİ OLACAK Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, yarın İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir’in batısı ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kilogram/metrekare),




Antalya’nın doğusunda çok kuvvetli (50-75 kilogram/metrekare) sağanak ve gök gü/rültülü sağanak öngörülüyor. Kuvvetli yağışların Kıyı Ege’de yarın öğleden sonra, Muğla’da akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği, Antalya’nın doğusunda salı günü de devam edeceği tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yı/ldırım gibi olumsuzluklara karşı di/kkatli ve te/dbirli olunması istendi.









4 BÖLGE İÇİN DE FIRTINA UYARISI Meteoroloji’den yapılan bir diğer uyarıya göre ise, bu geceden itibaren Kıyı Ege’den başlayarak yarın Ege, Marmara, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Batı Karadeniz’de güneyden kuvvetli rüzgar ve fı/rtına (60-90 kilometre/saat, yüksek kesimlerde 90-120 kilometre/saat) öngörülüyor. Yarın akşam Kıyı Ege’den başlayarak zamanla diğer bölgelerde de fı/rtınanın etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.Vatandaşların, soba ve bacalardan kaynaklanabilecek karbonmonoksit ze/hirlenmesi, ağaç ve direk de/vrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi o/lumsuzluklara karşı di/kkatli ve te/dbirli olması gerekiyor.



Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …