Cumartesi , 20 Nisan 2024

METEOROLOJİDEN SARI ALARM! : KUVVETLİ KAR UYARISI GELDİ





Türkiye sıcak havaları geride bırakıyor. Kış mevsiminin gelmesi ile beklenen hava sıcaklığında ki düşüş bu haftasonu gerçekleşiyor. Türkiye geneli kuvvetli sağanak, kar ve fırtınanın etkisi altına giriyor. Hava sıcaklıkları 3 ila 8 derece düşecek.





Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde ve doğusunda kuvvetli sağanak, Doğu Anadolu’da kuvvetli yağış ve yüksek kesimlerinde kar, Marmara Denizi’nde ise kısa süreli fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Orta Karadeniz’in kıyı kesimleri ile Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas, Tokat, Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.





4 İLDE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR
Türkiye’nin doğusu kuvvetli kar yağışı etkisi altında. Haftasonu etkisini attırması beklenen kar yağışı bazı bölgelerde karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Sabah saatlerinde başlaması beklenen kötü hava akşam saatlerine doğru etkisini azaltacak. Doğu Anadadolu bölgesindeki Erzurum, Erzincan, Kars ve Ağrı’da yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olacak. Kuvvetli yağışların bölge genelinde akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Erzurum çevreleri ile Erzincan, Muş, Bingöl, Tunceli ve Bitlis’in yüksek kesimleri, Van’ın güneyi ve batısı ile Hakkari’nin kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …