Cuma , 29 Mart 2024

METEOROLOJİ’DEN YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: BU GECE BAŞLIYOR






* İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batısının hafif olmak üzere yağmurlu, yükseklerinin yer yer karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Pazar) bölgenin güney ve doğusunda güney yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.




* Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; yarın (Pazar) bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

* Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; zamanla Orta Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.




* Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Erzurum ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.



Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …