Cumartesi , 20 Nisan 2024

Metrobüs kazasından yeni görüntüler!





İstanbul’un Avcılar ilçesinde iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Yaşanan kazada 99 kişi yaralandı. Kazada yaralananlar ile yaşadıklarını anlattı. İşte konunun ayrıntıları…





Dün akşam saatlerinde Avcılar Şükrübey Metrobüs Durağı’nın yakınlarında iki metrobüs kafa kafaya çarpıştı. Arkadan gelen iki metrobüs ise çarpışan iki metrobüse çarpınca ortalık karıştı. Kazada 99 kişi yaralanırken, durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, kazaya karışan metrobüslerde sıkışan yaralı yolcuları kurtardı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, ambulanslarla, çevredeki en yakın hastanelere sevk edildi. Kazayla ilgili Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.





Yaralananlar yaşadıklarını anlattı
Avcılar’da 4 metrobüsün karıştığı kazanın görgü tanıkları yaşadıklarını anlattı. 4 metrobüsün karıştığı kaza nedeniyle yolda mahsur kalan Fatih Akarsu, AA muhabirine, saat 19.00 gibi işten çıktığını belirterek uzun bir süredir yürüdüğünü ve Zeytinburnu’na ulaşmaya çalıştığını söyledi. Akarsu, kaza nedeniyle yollarda kalanların perişan olduğunu gördüğünü sözlerine ekledi.





Olaya şahit olanlardan Nadir Akın Özyıldırım ise kaza yaşandığı sırada bir kafede oturduğunu söyledi ve ‘’Önce bir metrobüs kaydı ve bariyere girdi. Daha sonra karşıdan gelen metrobüsle kafa kafaya güm diye bir ses geldi. Bomba gibi bir sesti, direkt olay yerine koştum. İnsanlar kendilerini dışarıya attı. Bağıran, kendini dışarı atan, camı kıran mı dersin, ödümüz koptu. Sonra yardıma gittim, iki kişiyi çıkardım. Biri şoför diğeri de camdan atlamaya çalışan bir kişiydi. İkisini de çıkardım. Şoförü çıkarırken koluma da bir demir geldi, ben de yaralandım. Şoför şoktaydı, bacakları sıkışmıştı. Daha sonra insanlar inip, yolda yürümeye başlayınca trafik durdu.” sözlerini kullandı.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …