Perşembe , 25 Nisan 2024

Milli Eğitim Bakanı Harekete Geçti! Yüz Yüze Eğitimde Yeni Hamle





Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Rehberi güncellendi. Buna bağlı olarak rehbere eklenen ‘Okullarda koronavirüs 19 Pozitif Vaka Çıkması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar’ kısmında, bir veya birden fazla koronavirüs vakasının belirlendiği okul servisleri ve sınıflarda, maske kuralına uyulduğu ve uyulmadığı durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı. Tüm okul çalışanlarının aşılarını tamamlamalarının tavsiye edildiği rehberde, sınıf mevcutlarının sosyal mesafe kuralına uygun şekilde planlanmasının önemi vurgulandı.





‘YİYECEK TÜKETİMİ AÇIK HAVADA YAPILMALI’
Okullarda, yiyecek tüketiminin mümkün olduğu kadar açık havada yapılması gerektiği ifade edilerek ‘Sınıf içinde yapılma zorunluluğu var ise tavanı yüksek olan, havalandırmanın iyi şekilde sağlandığı ve kişiler arası mesafenin sağlandığı alanlarda yapılması sağlanmalı, maskenin çıkartıldığı sürenin kısa olmasına özen gösterilmeli ve maskesiz öğrenciler arasında mesafenin korunmasına dikkat edilmelidir’.





10 GÜN İÇİNDE BİRDEN FAZLA VAKA DURUMU
Aynı sınıfta 10 gün içinde birden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrencilerin “yakın temaslı” olarak kabul edilerek evlerine gönderileceği hatırlatıldı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önerilen enfeksiyon kontrol önlemlerine tam uyumun olmadığı durumlarda, bir pozitif vakanın belirlendiği sınıftaki tüm öğrenci ve öğretmenlerin “yakın temaslı” kabul edileceğinin altı çizildi.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …