Cumartesi , 20 Nisan 2024

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer duyurdu Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor





ÖĞRETMENLERİN AŞILANMA ORANI
Öğretmenlerin yüz yüze eğitimin devam etmesi için aşılarını olduklarını ve aşılanma oranlarının çok yüksek olduğunu kaydeden Özer, “Bu süreç içerisindeki en büyük avantajımız öğretmenlerimizin aşılanma oranları. Hakikaten Türkiye öğretmenleri öncelikli aşılama kategorisine alan dünyadaki 23 ülkeden bir tanesi. Aşıların erişimi ile ilgili de çok önemli bir mesafe alındı. Bugün itibariyle birinci doz aşılarını tamamlamış öğretmen oranı yüzde 93, ikinci doz aşısını tamamlamış öğretmen oranı ise yüzde 87. Aynı zamanda aşı olmamış ama bir şekilde hastalığı geçirmiş ve antikor oluşturmuş olan öğretmen oranımız da yüzde 5. Yani sonuç itibariyle en az 2 doz aşı olmuş veya bağışıklık kazanarak antikor oluşturmuş öğretmen oranımız şuan itibariyle yüzde 92. Bu oran Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde” diye konuştu.





TÜRKİYE’DE BİR İLK: YARIN BAŞLIYOR
Pandemi sürecindeki eğitim kayıplarının tespiti için Türkiye genelinde ‘Kazanım Değerlendirme Uygulaması’ yapacaklarını kaydeden Bakan Özer, “Yarın ve bir sonraki gün yani 26’sı ve 27’sinde ilk defa Türkiye’de 7, 8, 11 ve 12’nci sınıflarda; Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde öğrenim kayıplarını tespit etmeye yönelik bir ‘Kazanım Değerlendirme Uygulaması’ başlatıyoruz. Bu uygulamaya yaklaşık 4 buçuk milyon öğrencimiz katılacak. Yani öğrencilerimiz Türkçe, Matematik ve Fen Bilimlerinde hangi durumdalar? Bulundukları seviyeye göre hangi takviyeleri almaları gerekiyor? Hangi destekleme mekanizmalarını ortaya sokmamız gerekiyor? Onun ölçümlerini inşallah bu hafta içerisinde tamamlayacağız. 7,8,11 ve 12’nci sınıflardaki ‘Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının’ ve diğer taraftan diğer destekleyici materyallerimizin içeriğini bu yaptığımız araştırma sonuçlarına göre yeniden şekillendireceğiz” açıklamasında bulundu.





Eğitimde fırsat eşitliği kapsamında okul öncesi eğitime de ayrı bir ağırlık verdiklerini kaydeden Özer, “Önümüzdeki dönem içerisinde en fazla ağırlık vereceğimiz noktalardan bir tanesi de okul öncesi eğitime erişim olacak. Şuan itibariyle 3 yaşta okul öncesi eğitime ulaşma oranı yüzde 14, 4 yaşta yüzde 35, 5 yaşta ise yüzde 78 seviyesinde. Hakikaten 5 yaşta çok ciddi mesafe aldı Türkiye. Yani 250 binlerden 1.3 milyona kadar yükseldi bu sayı. Önümüzdeki dönem içerisinde 2022 yılının sonuna kadar, 3 yaş grubundaki okullaşma oranını yüzde 14’ten yüzde 50’ye, 4 yaştaki okullaşma oranını yüzde 35’ten yüzde 70’lere, 5 yaştaki okullaşma oranını ise yüzde 78’den yüzde 90’ların üzerine çıkartmayı hedefliyoruz. 2023 yılında ise hedefimiz 4 ve 5 yaşta okul öncesi eğitime erişimi yüzde 100’e çıkarmaktır” dedi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …