Perşembe , 25 Nisan 2024

Milli Savunma Bakanı Akar açıkladı: İsveçli bakanın ziyareti iptal edildi





NATO, AB üyeleri ile diğer ülkelerden 23 savunma bakanının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda Türkiye’nin görüşlerini, çalışmalarını anlattıklarını, diğer ülkelerin değerlendirmelerini dinlediklerini aktaran Akar, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, bağımsızlığına saygılı olduğumuzu, topraklarının ilhakını tanımadığımızı bir kez daha ifade ettik. Daha fazla can kaybı olmadan bu trajediye son verilmesi gerektiğini, barışçıl yol ve yöntemlerle bazı çözümler üretilmesi gerektiğini toplantıda ifade ettik” diye konuştu.

Ukrayna-Rusya savaşının başından itibaren Montrö’nün uygulandığını, tarafların savaş gemilerine boğazların kapatıldığını vurgulayan Akar, şunları söyledi:





“Burada bir istikrar varsa, bunun temel nedeni Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uyguladığı politikadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderler düzeyinde yaptığı toplantılarla bir taraftan esirlerin değişimini diğer taraftan Ukrayna limanlarında bekleyen tahılların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladık. Şu ana kadar 18 milyon ton tahılın Ukrayna limanlarından sevkiyatı gerçekleştirildi. Bunların çok değerli olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ve Sayın Zelenski ile yaptığı görüşmelerin bu faaliyetlerde kolaylaştırıcı rol oynadığını toplantıda ifade ettik.“

Türkiye’nin çabalarının önemini ve değerini bir kez daha vurgulama fırsatı bulduklarını aktaran Akar, “Toplantıya katılan Sayın NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de yaptıklarımızın NATO çerçevesindeki önemini teyit etti” ifadesini kullandı.





Türkiye’nin Ukrayna-Rusya savaşında insani anlamda yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptığını dile getiren Akar, bu konudaki çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini söyledi.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …