Cuma , 29 Mart 2024

MİLYONLAR MERAKLA BEKLİYORDU!





Emeklilerle ilgili bu seneki çalışmaları tamamladıklarını belirten Bakan Bilgin, şunları söyledi:
“Bu sene de çalışmamızı tamamlıyoruz. Enflasyona onları mağdur etmeyecek, enflasyonun negatif etkisini ortadan kaldıracak düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanı’mızla paylaşacağız; onu da açıklayacağız. En düşük maaş alan emeklilerle ilgili muhtemelen yanlış bir bilgi var. Onu düzelteyim. En düşük maaş denilen 3 bin 500 lira. 2 bin 500’dü, 3 bin 500’e çıkardık; onu da yeniden düzenleyeceğiz. Onunla ilgili bilgi yanlış, düşük maaş şöyle oluyor.





Doğrudan prim yatırmamış olanlar, eksik prim yatırmış olanlar, eskiden ‘Bağ-Kur’ dediğimiz sistemdeki düzenlemeler çerçevesinde onlarda emeklilikten istifade etsinler, diye imkan verilmiş; borçlanmışlar. Onların sayıları 300-350 bin civarında. Şu an da tam sayıları bilmiyorum. Onların aslında maaşları çok düşük. Yan krediyle borçlanarak yaptıkları işlemden dolayı emeklilik hakkı kazanmışlar. Sosyal devlet olarak kimse emeklilik sisteminin dışında kalmasın, diye katkı yapmış ama çalışanların içerisinde prim gün sayısını tamamlayanların içerisinde böyle bir rakam yok.”





İlerleyen günlerde yeniden Erzurum’a gelerek kadın istihdamına yönelik projeyi açıklayacağını belirten Bakan Bilgin, “Organize sanayide çalışan veya orada iş yapan arkadaşlarımıza işbaşı eğitimi konusunda çok geniş destekler veriyoruz. Önümüzdeki günlerde yeniden Erzurum’da bir araya geleceğiz. Hanımların çalışmasını sağlayan, onların çalışmasına öncelik ver istihdam projemiz var. Onu da inşallah uygulayacağımız yerlerden biri Erzurum olacaktır” dedi.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …