Cuma , 29 Mart 2024

MİLYONLARCA EMEKLİYİ İLGİLENDİREN MAAŞ TEKLİFİ





Mutlaka asgari ücret vergi dışı bırakılmalıdır. Ülkemizde çalışma yaşamı, sürekli işveren lehine yaptığınız düzenlemelerle giderek sorunlu hale dönüşmektedir, bundan vazgeçin. İktidar olarak işçilerin haklarını koruma sorumluluğunun da sizde olduğunu unutmayın” diye konuşan Gürer, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerektiğini aktardı.



3600 EK GÖSTERGE BİR AN ÖNCE ÇIKMALI
Vatandaşın büyük ekonomik zorluklar içinde olduğuna işaret eden Gürer, emeklilerin çok ciddi mağduriyetler yaşadığını, daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için ücretlerinde iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Polis, öğretmen, din görevlileri ve diğer kamu çalışanları için 3600 ek göstergenin bir an önce çıkarılması gerektiğini kaydeden Gürer,
“Üniversiteli işçilerin özlük hakları beş yıldır verilmemektedir, memur olmaları için gerekli düzenlemeler sağlanmalıdır. İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunları bakanlığınızda ve kamuda kadroya alınmalı ve kadro açılmadır. Toplum yararı projesi adı altında emek sömürüsü sonlanıp tüm proje kapsamındakilere kadro verilmelidir” diye konuştu.



Çırak ve stajyerlerin iş başı yaptığında yaşlılık sigortası başlatılması gerektiğini ifade eden Gürer, çocuk ve kaçak işçiliğin sona erdirilmesi için sıkı denetim sağlanması gerektiğini aktararak “Avrupa’da iş cinayetinde 1’inci olmak ülkemiz için ayıptır” dedi.


Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …