Perşembe , 28 Mart 2024

Milyonlarca vatandaşın yüzü gülecek: Asgari ücrete ciddi bir zam geliyor





Dul ve yetim maaşı
Emeklilere yapılacak artışlardan vefat eden sigortalıların yakınları da yararlanacak. Emekli maaşlarına gelecek enflasyon artışları ve refah payı zamları dul yetim maaşlarına da aynı oranda yansıtılacak. Böylece Temmuz ayında tüm dul ve yetim maaşları artacak. Emeklilere yapılacak seyyanen artışlar da dul yetim maaşlarına hisse oranında yansıtılıyor. Taban maaş artışlarında da hisse oranına göre rakamlar belirleniyor.

Anne ve gençlere destek
Yeni yasalardan birisi de aile ile ilgili olacak. Ev kadınlarının sigorta güvencesine kavuşturulması, primlerinin üçte birinin devlet tarafından ödenmesi ve annelere daha erken emeklilik gelecek. Yine gençlere özel vergi indirimi gelirken ve evleneceklere faizsiz evlilik parası verilecek.





Sosyal yardımlar ve tazminat tavanı
65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşı gibi sosyal yardımlar da memur ve memur emeklilerine yapılan artış oranında yükselecek. Temmuz ayında yapılacak zamlarda enflasyon farkı ve refah payı artışları belirleyici olacak. Yine bu artış oranları kıdem tazminatı tavanını yukarı çekecek. Böylece Temmuz ayından itibaren işten ayrılanlar daha fazla tazminat alabilecek.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …