Cuma , 29 Mart 2024

Muğla’da zeytinlik ve ormanlık alandaki yangınlara 6 tutuklama





3’ü tutuklandı
Milas Jandarma Karakol Komutanlığı’na bağlı Selimiye Karakol Komutanlığı’na getirilen şüpheliler, burada toplanan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi. İşlemlerin ardından dün Milas Adliyesi’ne sevk edilen kundaklama şüphelilerinden 3’ü sevk edildikleri adliyede tutuklanıp, cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise adli kontrolle serbest bırakıldı.





Bodrum’daki yangına 3 tutuklama
Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mumcular Mahallesi’ndeki ormanlık alanda geçen 3 Ağustos’ta çıkan ve 1 dönümlük alanı küle çeviren yangınla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobilden sigara izmariti atarak yangına sebep oldukları belirlendi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tedbirsizlik sonucu yangına sebep olmak suçundan tutuklandı.





Manavgat’ta 28 Temmuz’da başlayan orman yangını ile ilgili soruşturmada, yangını 12 yaşındaki bir çocuğun çıkardığı tespit edildi. Gözaltına alınan çocuk, ifadesinde ormanı yaktığını kabul etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz’da başlayan orman yangınlarıyla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada Çarşamba günü 16 yaşındaki C.Y. tutuklanmıştı. Haberin detayı diğer sayfadadır.





”BENİ TUTUKLANAN C. AZMETTİRMEDİ”
Savcılık sorgusunda suça sürüklenen çocuk M.A.T’ye önceki ifadesinde ormanı yakmasını C.Y’nin kendisine söylediğine ilişkin beyanı anımsatıldı. Bu ifadesinin doğru olmadığını belirten M.A.T, “C.’yi, ablam Y. ile bir dönem arkadaşlık yapmasından dolayı tanırım. Bu ormanın içinde C.’nin ablama sarıldığını ve öptüğünü gördüm. Ayrıca C. benim boğazımı sıkmıştı. Bu nedenden dolayı C.’nin ismini verdim. İfadem alındığı sırada korktuğum için kendimi korumak amacıyla böyle bir beyanda bulundum” dedi. M.A.T. ancak 16 yaşındaki C.Y’nin daha önce kendisine Sarılar Mahallesi’ndeki ormanı daha önceden yaktığını söylediğini ifade etti.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …