Perşembe , 25 Nisan 2024

MÜJDELER PEŞ PEŞE GELDİ





Cumhurbaşkanı Erdoğan’da asgari ücret konusunda iyileştirmelerin olacağını ve vatandaşların enflasyon karşısında ezilmesini engelleyeceklerini söylemişti. Erdoğan’ın açıklamaları ise çalışanlara umut oldu. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete hangi tarihte zam gelecek?





Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘’Temmuz ayında da enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız” ifadeleri, gerekse bakanların açıklamaları bu konuda noktayı koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretliler dahil herkesin gelirini artıracak düzenlemeler yapılması yönünde talimat verdi. Erdoğan’ın talimatı üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ilgili kurumlarla çalışma başlattı.





5 AYLIK ENFLASYON FARKI VE MAAŞ ZAMMI KESİNLEŞTİ
TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyon yüzde 35.64 olduğuna göre; şimdiden memur ve emeklileri için yüzde 30.64’lük enflasyon farkı oluşmuş durumda. Bunun üzerine toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 7 zam da eklenince memur ve emeklileri için şimdiden yüzde 37.64’lük zam kesin görülüyor.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …