Perşembe , 28 Mart 2024

Murat Kurum’dan önemli açıklamalar! Çok merak edilen sosyal konut projesi hakkındaki tüm detaylar belli olacak





Dev yatırımlar gerçekleşti
Yola çıktıkları ilk günden beri milletle el ele olduklarını ifade eden Kurum, sözlerini şöyle devam ettirdi:





“20 yılda bir asra bedel eseri, hizmeti, dev yatırımları sizlerin teveccühüyle gerçekleştirdik. Şimdi önümüzde yeni bir dönem var. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği ‘Türkiye Yüzyılı’ başlıyor. Tertemiz mavi gökyüzünün altında, yeşilin içinde şehirlerimizi imar ederken medeniyetimizi ihya edecek; yeni bir çağın, yeni bir dünyanın doğuşuna hep birlikte şahitlik edeceğiz. Bu yeni dönemde ilk günkü heyecanımızı koruyarak, aşkla çalışmaya, yatırımlarımızı tek tek hayata geçirmeye devam edeceğiz. 81 ilimizde olduğu gibi Ankara’mızı da sağlıklı konutlarıyla güvenli; korunan doğal alanları, millet bahçeleri, ekolojik koridorlarıyla, sosyal konutlarıyla yemyeşil; güçlü alt yapısıyla tertemiz; yenilenebilir enerji kaynakları, akıllı şehir ve sıfır atık uygulamalarıyla iklim dostu bir şehir haline getireceğiz. Bunu hep birlikte yapacağız; Ankara ile birlikte başaracağız, Altındağ’ın evlatları ile birlikte başaracağız! Sizlerle birlikte başaracağız!”





“Gazi Başkentimizdeki çarpık yapılaşmayı iyileştirmek için tarihi adımlar attık”
Bakan Kurum, bugüne kadar Ankara’nın tüm ilçelerinde binlerce sağlıksız yapıyı dönüştürdüklerini belirterek, “Yürüttüğümüz kentsel dönüşüm projesiyle Gazi Başkentimizdeki çarpık yapılaşmayı iyileştirmek için tarihi adımlar attık. Tıpkı bugün Altındağ’da olduğu gibi kısa bir süre sonra Mamak Anayurt ve Gülseren’de yapımı devam eden 519 kentsel dönüşüm konutumuzu da tamamlayacak, kardeşlerimizin sevinçlerine ortak olacağız. Ankara’nın her yerinde hemşerilerimizin dertlerine derman, yaralarına merhem, sıkıntılarına çare olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.





Kasaplar çarşısının çalışmaları sona erdi
Bakan Kurum, her zaman vatandaşların zor anında yanlarında olduklarını belirterek, “Yangın, deprem, sel; hiçbir afet fark etmeksizin vatandaşımızın 2 saat sonra yanında olduk. Yarasını sardık. Onlara söz verdik. Dedik ki; size sağlam güvenli konutlarınızı yapacağız. En geç bir yıl içerisinde teslimlerine başlayacağız dedik. Hamdolsun bugüne kadar milletimizi hiçbir zaman yarı yolda bırakmadık. Hep destek olduk. Bu anlamda Kızılcahamam’da çıkan yangında hasar gören Kasaplar Çarşımızın çalışmalarını bitirdik. Yöresel mimariye uygun şekilde inşa ettiğimiz çarşımızı da önümüzdeki günlerde hemşerilerimize teslim edeceğiz. Yıkılma tehlikesi yaşayan Açelya Apartmanı ve çevresini kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Hemen ekibimiz gece oradaydı. Vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Hemen hızlı bir şekilde temellerimizi attık. İnşallah önümüzdeki yılda Açelya apartmanının inşaatını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …