Cuma , 29 Mart 2024

Murat Kurum’dan önemli açıklamalar! Çok merak edilen sosyal konut projesi hakkındaki tüm detaylar belli olacak





Ankara yenileniyor
Bakan Kurum, Ankara’da çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyleyerek, “Ankara’nın asırlara dayanan birikimini koruyarak çehresini yeniliyor, tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarıyoruz. Cumhuriyetin bize mirası olan Saraçoğlu Mahallesini yenileyerek Kızılay ve çevresine değer katıyoruz. Yılsonu bu projeyi de Ankara’mıza kazandıracağız. Yine Altındağ’ımızda; Aktaş’ta 357 konutumuzun dükkânın yapımına devam ediyoruz. Ankara’nın ruhuna ve kültürüne uygun bir şekilde projelerimizi yapıyoruz. Hacı Bayram Veli’nin doğduğu evin etrafında çevre düzenleme projemizi hızla sürdürüyoruz. Ankara Kalesi ve çevresini, Hergelen Meydanını, Yahudi Mahallesini ve belediye binasını içine alan çok kıymetli bir dönüşüm projemizi yürütüyoruz” ifadelerine yer verdi.





100 bin sosyal konut projesi açıklandı
“Bugüne kadar Ankara’mız da 100 bin sosyal konut projesi açıkladık; 91 bininin anahtarını da milletimize teslim ettik. İnşallah kalan konutlarımızı da vatandaşlarımıza hızlı bir şekilde teslim etmek için TOKİ Başkanlığımız çalışıyor.” diyen Bakan Kurum, sözlerine şöyle devam etti:





“Sayın Cumhurbaşkanımız 13 Eylül’de milletimizin evinde paylaştığı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini biliyorsunuz tüm Türkiye’de ilan ettiler. Burada da Ankara’mızın merkezinden Ayaş’a, Balâ’ya, Etimesgut’a, Haymana’ya yine Mamak’ta, Sincan’da tam 14 ilçemizde 18 bin 300 konut daha kazandırıyoruz. Buradaki amaç nedir benim dar gelirli kardeşim ev sahibi olsun. Bizim gençlerimiz geleceğe umutla baksın ve burada asgari ücretle çalışan vatandaşlarımız bu projemizden aynı bundan önce TOKİ’den Ankara’dan ev sahibi olmuş 100 bin kardeşim gibi yine ev sahibi olsun. Geleceğe umutla baksın geleceğe güvenle baksın istiyoruz.”





Sosyal konut projesine tam 185 bin Ankaralı başvurdu
Bugün itibariyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesine 185 bin Ankaralı’nın başvurduğunu belirten Bakan Kurum, şunları ifade etti: “Kendi evini yapmak isteyen hemşerilerimiz içinde altyapılı arsa üreteceğiz. Ve orada vatandaşlarımız ister oturduğu ikamet ettiği ilde, ilçede isterse nüfusa kayıtlı olduğu yerde bu başvuruları yapabilecekler. İlk etapta şu an Ankara’mız için 36 bin konut yapılabilecek arsayı çalıştı arkadaşlarımız. İnşallah yarın rakamları netleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Pazartesi günü hemşirelerimizle tüm milletimize paylaşıyor olacak. Bizim bu sosyal konut projemize hani muhalefet diyor ya, ‘yapamazlar, bitiremezler, finansı nereden bulacaklar.’ Biz 1 milyon 170 bin konutu yapmışız, milletimize teslim etmişiz. İşte o ‘bitiremezler’ diyen muhalefete, Altındağ’dan Cinderesi’nde sesleniyoruz; Bak biz iki yıl önce vatandaşımıza geldik, seçim meydanında bir söz verdik, dedik ki, ‘biz size bu konutlarınızı yapacağız teslim edeceğiz’ dedik. Burada bugün Altındağ’da konutlarımızın kuralarını çekiyoruz. İki ay sonra da inşallah vatandaşımız evine oturacak. Demek ki yapılabiliyormuş eğer dertte olursanız bu işler yapılır.”





25 Ekim’de Sincan’da temeller atılacak
Bakan Kurum, 25 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Ankara’nın Sincan ilçesinde büyük bir coşkuyla 5 bin konutun 17 ilde aynı anda temellerinin atılacağını söyledi. Kurum “Milletimizin ilk evlerini ilk işyerlerini Ankara’mıza kazandırmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun. Türkiye’mize hayırlı olsun. Ankara’mıza hayırlı olsun. Kıymetli kardeşlerim, Başkentimize çocuklarımızın neşe ile vakit geçirecekleri oyun ve spor alanları gençlerimizin ders çalışacakları arkadaşlarıyla kardeşleriyle sohbet edecekleri kütüphaneleri etkinlik alanlarını binlerce ağacımızı on binlerce çiçeği yürüyüş yolları ile bisiklet yollarıyla 4.3 milyon metrekare yeşil alanımızı Ankara’mıza kazandırıyoruz. 23 tane Ankara’mıza millet bahçesi yapıyoruz. Ankara’mızın kalbi olan ve çocuğuyla genciyle yaşlısıyla 7’den 70’e tüm hemşerilerimizin Ankaralıların yeni buluşma noktası olan Başkent Millet Bahçemizi bitirdik, teslim ettik. Aziz milletimizin hizmetine sunduk. Burası 760 bin metrekare alan. Yine 15 tane millet bahçemizi de aynı şekilde milletimizin hizmetine sunacağız. 8 tanesini daha tamamladık ve tüm yeşil alanlarla birlikte işte yeşil Ankara’mızın hedefleri doğrultusunda bu projeleri de yapıyoruz.” Dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında sosyal konutlar, millet bahçeleri, yollar, tüneller, havalimanları ve köprülerle ülkemizin 81 ilini 780 bin metrekare vatan toprağını donattıklarının altını çizen Bakan Kurum şunları söyledi:





“Yerli ve milli savunma sanayimizle, vatandaşlarımıza sunduğumuz sağlık hizmetleriyle, yenilenebilir enerji kaynaklarımızla milletimizle birlikte, ülkemizi büyütmeye devam ediyoruz. Biz eser siyasetiyle şehirlerimize, ilçelerimize, köylerimize kadar hizmet götürürken bugün Büyükşehir Belediyesi yapması gereken hizmetleri yapmadığı için işte biz milletvekillerimiz de belediye başkanlarımızla birlikte bakanlığımız Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde Ankara’mızın tüm ilçelerine hizmetlerimizi yürütüyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi iş yapacaktı da biz mi engelledik, asla ve asla engellemedik ne zaman bizden bir talepte bulunursa hep yardımcı olmanın ve o projelere destek olmanın gayesini yürüttük gerek grubumuz gerek milletvekillerimiz gerek bakanlıklarımız da bu anlayışla çalıştı.”

Muhalefeti eleştirdi
“Vaat ettikleri hiçbir şeyi yerine getiremeyen, kendilerine ait olmayan işleri sahiplenen bu zihniyete buradan seslenmek istiyorum” diyen Bakan Kurum, muhalefete şu eleştirilerde bulundu:





“Tabi onlar algı üretmeye ve bu manada iftiralara yalanlara devam ediyorlar, biz bu hizmetleri götürürken maalesef muhalefet riyakârlık kokan oyunların peşinde koşmaya devam ediyor. İstismarla, yalanla, çarpıtmayla, ikiyüzlü tavırlarla siyaset yapılmaz, eser üretilmez, millete hizmet edilmez. Milletimizin bu yalan siyasetine, istismar siyasetine karnı toktur. CHP liderinin sözde helalleşme çağrısının üstünü kazıyın, altında bu milletle büyük bir hesaplaşma göreceksiniz! Daha dün 28 Şubat’a gönderme yaparcasına 6’lı masadan bildiri yayımlayanlar; bugün başörtüsü meselesini istismar ederek siyasi kurnazlık hesabına düşmüşler. Toplanıp toplanıp dağıldıkları, kendi ihtiraslarını siyasetin malzemesi yaptıkları masada kurdukları oyun yine ellerinde kalacak. Biz; yalnızca milletimizle birlikte olmaya, sadece milletimizle istikbalimizi planlamaya, sadece milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz! Evlatlarımıza daha büyük, daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için çalışmaya azimle, aşkla, kararlılıkla devam edeceğiz.”





Türkiye Yüzyılı başlayacak
Ülkemizi dünyanın merkezi gücü haline getireceğiz diyen Bakan Kurum, “Konya’da kök salıp Söğüt’te yeşeren, Ankara’da küllerinden yeniden doğan dev medeniyet çınarının gölgesinde; 2023’te tarihi bir zafer kazanarak Cumhur İttifakı olarak, Genel Başkanımız, Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, Türkiye Yüzyılını başlatacağız! Buna inanıyoruz. Ankara’ya güveniyoruz, Altındağ’a güveniyoruz, milletimize güveniyoruz, sizlere güveniyoruz!” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …