Cuma , 29 Mart 2024

Müslüme’nin c/esedini bulan kadın konuştu: Belden aşağısı ç/ıplaktı!





Belden aşağısı çıplaktı : Ayşe Bacak, Müslüme’yi bulduğunda belden aşağısının çıplak olduğunu belirterek olay yerinde şunları anlattı: -Davar otlatırken buraya geldim. Köpekler havlayınca çocuğun cansız bedenini gördüm. Çocuk sırt üstü yatıyordu. Çocuğun belden aşağısı açıktı. Hiç bir şey yoktu. Bir yanda şalvarı vardı bir yanda ayakkabıları vardı. Öyle yığılıp kalmış gibiydi. Önünde de ayakkabıları vardı. Montunu taşın başında gördüm. Ben hiç dokunmadım, korktum ve biraz aşağı taşın başına gidip eşimi aradım. O da muhtarı aradı. Muhtar ve jandarma gelip cesedi aldılar.





Yörük kadınının anlattığına göre cesedin bulunduğu dağlık alan Müslüme’nin ailesine aitti. Orman müdürlüğünün yörük ailelerine alan tahsis ettiğini belirten Ayşe Bacak, küçük kızın bu sarp araziye nasıl geldiğini bilmediklerini söyledi.





Ailesi cenazesine katılamadı!I : Küçük kızın cesedinin bulunduğu gün jandarma ekipleri, Müslüme Yağal’ın anne ve babasının da aralarında olduğu yakınlarını ifadeleri için İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürmüştü. Anneanne Müslüme Yağal, gece ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, diğer aile üyelerinin gözaltısı devam ediyor. Bu sebeple anne ve babanın da aralarında olduğu aile üyeleri cenazede yer alamadı.





Savcılık ek gözaltı süresi istedi Baba Mehmet ve anne Selvi Yağal ile ağabeyler, dede ve 2 halanın şüpheli sıfatıyla gözaltında oldukları bildirildi. Başsavcılığın ek gözaltı süresi istemesinin ardından dün sağlık kontrolünden geçirilen aile üyelerinin jandarmadaki sorgusu bugün tamamlandı.
Müslüme Yağal’ın, Gülnar İlçe Jandarma Komutanlığı’nda üç gündür gözaltına bulunan aile fertleri bugün adliyeye sevk edildi.





Müslüme nasıl öldü? Soruşturmayı yürüten güvenlik kaynakları yaptıkları açıklamada, Müslüme’nin ölümünde darp ve yara izi bulgusuna rastlanmadığı bilgisini paylaşmıştı. Küçük kızın bedeninde herhangi bir yara izi dahi tespit edilmediğini belirten kaynaklar, Müslüme’nin ölümünün açlık ve soğuğun neden olduğu bir doğal ölüm olduğunu düşündüklerini ifade etti.





Başka bir yerde öldürülüp… Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise 2.5 yaşındaki Müslüme’nin 7 kilometre uzaktaki bir dağ başına kendi başına gidemeyeceği ve başka bir yerde öldürüldükten sonra cenazesinin bulunduğu yere görülmüş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Aile fertlerinin uzayan sorgusu da şüphenin güçlü olduğunu gösteriyor.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …