Perşembe , 18 Nisan 2024

Mustafa Keser Bülent Ersoy’u bombaladı! “Seni ‘Diva’ değil ‘Divan’ yaparlar”





“SENİ DİVA DEĞİL DİVAN YAPARLAR, SEKİZE KATLARLAR”
Gelelim DİVA meselesine. Divanın kelime anlamı, sanat dallarında üst düzey olarak bilgi, beceri ve donanıma sahip kadın sanatçıdır. Olay bu. Size sanki Diva erişilmez mertebede bir yaratık olarak aktarılıyor. Böyle süperstar gibi bir şey değil bu. Divalığa iş kalırsa size geçmişten bir kronolojik isim sırası yaptım. Geçmişte Müzeyyen Senar, Safiye Ayla, İnci Çayırlı, Perihan Altındağ varken Divalık sana mı kaldı? Nesrin Sipahi, Gönül Akkor, Emel Sayın, Gönül Yazar… Bunlar varken sana mı kaldı? Diva kadın sanatçıya deniyor buna dikkatinizi çekeyim. Bir Ayşe Taş varken, Çiğdem Yarkın, Melda Kuyucu, Canan Sezgin Ceylan, Gül Yazıcı varken bunların hepsi seni sekize katlar. Seni Diva değil divan yaparlar.





“KENDİNİ BİR HALT SANIYORSUN”
Ses tonu erkek tonuyla okuyor. Enstrümanlarda erkeklerin okuduğu sesten okunuyor. Zeki Müren gitmiş yerine o kalmış. Haydi oradan be! Bekir Sezgin, Meral Uğurlu, Mediha Demirpınar gibi birçok isimler var. Kendini bir halt sanıyorsun. Bunlar sana Diva şu bu diye diye sende öyle sanmaya başladın. Ben sesimle döverim, bilgimle söverim vs. Hiçbir halt bildiğin yok senin arkadaş. Şahsiyetiyle, sanatıyla, sahne arkası şirretliğiyle ilgili millete gına getirmiş. 7-8 sene önce yaptığı programla ilgili Fevzi Siverek adlı yapımcı kardeşimizin uzun bir yazı yazmış. Onu da okuyabilir arzu eden.





“BÜLENT ERSOY’U BİR TELEVİZYONA İMTİHANA DAVET ETTİ”
Sohbetimizin en vurucu noktasına geldik. Bülent Ersoy, musikiyle ilgili çok bilgili olduğunu, uçan kuşun notasını yazdığı söyleniyor. Hala aynı iddiadaysa ve bu ülkede en büyük sanatçı olduğunu iddia ediyorsa bir önerim var. Arzu ettiği kanalda, arzu ettiği gün buluşmaya razıyım. Ne şekilde? Biz sanki radyoya yetişmiş sanatçı olarak yetişecekmişiz gibi bizi imtihan etsinler. Değerli hocalarımızdan rica etsinler birkaçı gelsin. Öyle hikayeden değil en ağırından. Hiç bilmediğimiz şarkıları okumamızı istesinler. Makam bilgilerimizi kontrol etsinler. Ufak tefek hicaz, buselik falan değil. Öyle hiç bilinmedik makamlardan sorsunlar. İmtihan bitsin kim kaybederse diğerinin elini öpsün usta sensin desin ve mesleği bıraksın. Sen varsa buyur kardeşim.”




Sonraki Haber

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını

Selçuk Reis Yaptı Yapacağını Hakkari’de ziyaretler yapan Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Çukurca ve …