Cuma , 29 Mart 2024

Mutasyona Uğrayan Virüs Bağışıklık Kazanmış Olabilir






Oxford Üniversitesi’ndeki bilim insanları, Güney Afrika’da keşfedilen türün, İngiltere’de keşfedilen türden ‘daha endişe verici’ olduğunu çünkü bu türün daha bulaşıcı olduğunu aktardı. İngiliz basınına konuşan John Bell ise, ‘Güney Afrika formuyla endişelerin kaynağı, türün protein yapısındaki önemli değişikliklerdir. Ancak bu farklılıkların aşıların etkilerini tamamen ortadan kaldıracak kadar ciddi olmadığını düşünüyorum. Virüsün tamamen ortadan kaldırılması için bütün insanların aşılanması gerekiyor, bu aylar hatta yıllar sürebilir. Herkes sakin kalmalı. Her şey yoluna girecek’ dedi.




Bell, virüsün başka varyantlar ortaya çıkardıkça bir ‘kedi ve fare’ oyununa yakalanacağımızı da sözlerine ekledi. Güney Afrika’nın mutant koronavirüs türü 501.V2, geçtiğimiz ay keşfedilmişti. Bu türün bilinen koronavirüs türlerinden daha ölümcül olduğu düşünülmüyor ancak son derece bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor. İngiltere’de Güney Afrika mutant virüsünün tespit edilmesinden sonra merak edilen soruları cevaplayan Warwick Üniversitesi’nden moleküler onkolog Profesör Lawrence Young, ‘Eğer bu tür, Güney Afrika’dan gelen verilerin gösterdiği kadar bulaşıcıysa, o zaman son zamanlarda sadece birkaç vakayı tanımlamak, muhtemelen sadece bir ipucu. Buzdağının görünen yüzü sanırım. Bu tür şu ana kadar sadece birkaç kişide tespit edilmiş olabilir ancak mutant virüsün aramızda dolaştığını ve daha fazla kişiye bulaşacağını düşünüyorum’ diye konuştu.



Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …