Perşembe , 28 Mart 2024

MÜZSYEN GENÇ YAŞTA YAŞAMA VEDA ETTİ





Akay, “Çok sayıda müzisyene ekol olmuş, Türk müziğinin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden keman virtüözü Adnan Karaduman’ı kaybettik. Amansız bir hastalığa yakalanan 57 yaşındaki değerli keman sanatçımız, 2012 yılında kaybettiğimiz kanun virtüözü Halil Karaduman’ın da kardeşiydi ve çok sevdiği ağabeyine kavuştu.O da ağabeyi gibi yıllarca kemanıyla pek çok ünlü isme konser ve albüm çalışmalarında eşlik etmişti. Tedavi gördüğü Bursa Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi’nde hayatını kaybeden Adnan Karaduman’ın cenazesi, bugün 18 Aralık Pazar günü ikindi namazından sonra, İstanbul Edirnekapı Mihrimah Sultan Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacaktır. Ailesine ve sevenlerine sabır dilerim. Tüm sanat camiasının başı sağ olsun.” ifadelerini kullanarak Karaduman’ın Yıldız Tilbe ile çekilmiş fotoğrafını da paylaştı.





ADNAN KARADUMAN KİMDİR?
1965 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Dedesi ve amcası gibi kanuni olan babasından, ailedeki 5 kardeşi ile birlikte ilk müzik eğitimini aldı.





Ağabeyi Halil Karaduman’ın desteği ile 1978 yılında İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı’na girdi; 11 yıllık eğitimin ardından keman bölümünü bitirdi. Okul döneminden itibaren yurtiçi ve yurtdışında çeşitli sanatçılara, albüm ve konser çalışmalarında eşlik etti. Halen solo ve toplu stüdyo kayıtları ve konserlerde kemanı ile yer almaktadır. Uzun yıllar kemanıyla pek çok ünlü sese konser ve albüm çalışmalarında eşlik eden, çeşitli orkestra ve yaylı gruplarında çalışan Adnan Karaduman’ın ilk solo albümü “Meçhul” Kalan Müzik tarafından yayınlandı.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …