Perşembe , 28 Mart 2024

NİKOTİNİ VÜCUTTAN TEMİZLEMENİN DOĞAL YOLLARI..





Sigaranın sağlığa olan zararlarını artık hepimiz biliyoruz. Sigaranın zararları keşfedildikçe bağımlıları arasında bırakma oranı da her geçen gün yükseliyor. Ancak istatistiklere göre, sigara tüketimindeki düşüş de çok fazla kayda değer değil. Bu demektir ki sigara tüketen insanların sayısı umduğumuzdan da fazla.

Sigara kullanımında vücuda en çok zarar veren maddesinin nikotin olduğunu söylüyor uzmanlar. Nikotinin uykusuzluktan kansere kadar hafif ya da ağır bir çok hastalığa sebep olduğu biliniyor. Eğer sigara kullanan biriyseniz en doğrusu elbette bu alışkanlıktan vazgeçmek. Ama vazgeçemiyorsanız da doğal yöntemlerle sigaranın size vereceği zararların önüne geçmeye çalışmalısınız.




Uzmanlar bazı besin maddelerinin, vücudu nikotinden temizleme özelliğine sahip olduğunu söylüyorlar. İşte o besin maddeleri…

Kivi Kivi, nikotini vücuttan atmanızı sağlar ve bol miktarda vitamin içerir. Isırgan Isırgan bol miktarda demir ve dezenfektan özellik gösteren madde içerir. Isırgan otu sayesinde vücudunuzda biriken nikotinden kurtulabilirsiniz.

Havuç suyu Sigara tiryakisiyseniz her içtiğiniz sigaradaki nikotinin vücudunuzda 3 gün kaldığını unutmayın. Cilde zarar veren nikotinin bu etkisine karşı havuç suyu içebilirsiniz. Vitaminler açısından zengin olan havuç suyu cildin kendini yenilemesini ve nikotinden arınmasını sağlar.

Su Su, vücuttaki zehirli maddelerin atılması için çok önemlidir. Vücudunuz susuz kalırsa hücrelerin yenilenmesi ve nikotinin etkilerinin azaltılması zorlaşır.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …