Perşembe , 28 Mart 2024

O BÖLGELERDE KUVVETLİ YAĞIŞ VE RÜZGAR





Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz kıyılarında gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis ile güneydoğu kesimlerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.





KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Güneydoğu kesimlerde halen devam eden gök gürültülü sağanak yağışların, Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa ve Mardin çevreleri ile Malatya’nın güney ve doğu, Gaziantep’in kuzey ve doğu, Diyarbakır’ın güney ve batı ilçelerinde yarın (Pazar) akşam saatlerine kadar yerel ve aralıklarla kuvvetli olması beklendiğinden ani sel su baskını, yıldırım, yerel dolu ağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …