Cuma , 26 Nisan 2024

O BÖLGELERDE KUVVETLİ YAĞMUR VE RÜZGAR





Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Ege, Akdeniz, İç Anadolu (Sivas hariç), Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli ve Sakarya’nın güneyi, Kastamonu kıyıları, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya ile Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.





Yağışların yarın Trakya ile Aydın, İzmir’in güney ve doğusu, Muğla, Adana’nın güneyi, Osmaniye, Hatay, Burdur’un doğusu, Isparta’nın güneyi, Adıyaman, Ş. Urfa’nın batısı ile G. Antep çevrelerinde kuvvetli, Antalya’nın doğusu (İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Alanya ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare/12 saat); Aksu, Serik ve Manavgat ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare/12 saat) olması bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer sis ve pus bekleniyor.





Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde (Toros Dağları), İç Anadolu’nun güneyinde ve doğusunda (Konya, Karaman ve Niğde’nin Toros Dağları kesimi ile Kayseri ve Sivas’ın yüksek kesimleri), Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerde çığ ihtimali bulunmaktadır. HAVA SICAKLIĞI: Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece artacağı, İç Ege ve Göller yöresinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Sonraki Haber

Lüx Dairede

Türkiye’nin kanayan yarası olan kadın ci-nayet-lerine bir yenisi daha eklendi. Dün gece saatlerinde Kartal’daki bir …