Perşembe , 25 Nisan 2024

O fay hatlarına dikkat! En riskli iller hangileri? O iller depremde en güvenli yerler…





Pembe renkte olan yerler ise ikinci dereceden riski olan bölgeler. 2. BÖLGEDE YER ALAN İLLER Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.3. DERECE RİSKİ İLLER Sarı olan yerler ise üçüncü dereceden deprem bölgesi olarak geçiyor. Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir. . .





4. VE 5. BÖLGELERDE RİSK AZ Açık sarı olan yerler ise dördüncü dereden deprem bölgesi olarak kabul ediliyor. Beyaz olarak görülen yerlerde deprem olmaz deniliyordu ancak sonrasında bu bölgelerin de deprem bölgesi olduğu kabul edildi. Türkiye deprem haritası incelendiğinde deprem riskinin en az olduğu gruplar olan 4’üncü ve 5’inci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman şeklinde gösteriliyor. .





İSTANBUL’DA DÜŞÜK RİSKLİ İLÇELER Darıca, Pendik, Kartal, Kadköy, Ümraniye, Üsküdar, Çengelköy, Erenköy, Suadiye, Şile, Polonezköy, Altunizade, Eminönü, Adalar, Rumelihisarı, İçerenköy, Beşiktaş, Nişantaşı, Sarıyer, İstinye, Kağıthane, Gültepe, Arnavutköy, Levent, Şişli ve Taksim .





İSTANBUL’DA ORTA RİSKLİ İLLER Beşiktaş, Tarabya Çukuru, Üsküdar Çukuru, Çayırbaşı Çukuru, Tophane, Ortaköy’ün dolgu kesimleri, Alibeyköy, Kadıköy Kurbağalıdere, Moda’nın denize bakan kısmı, Fatih, Topkapı, Silivri, Gümüşyaka .

İSTANBUL’DA YÜKSEK RİSKLİ İLLER Zeytinburnu, Florya, Küçükçekmece kıyıları, Ispartakule, Esenkent, Avcılar, Ambarlı ve Haramidere .kaynak:ahaber.com.tr

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …