Salı , 23 Nisan 2024

O ile göç patlaması! Deprem riskinin olmadığı ilde ev ve arsa fiyatları ikiye katlandı, kiralık ev kalmadı





Kırklareli Doğa ve Kültür Derneği Başkanı Göksal Çiğdem de iklim krizi nedeniyle su kaynaklarının yeterli olmadığını, bu nedenle göçün sınırlı olması gerektiğini söyledi. Çiğdem, “Şu anda Kırklareli’de depremden korkarak göçler olacak. Fakat gelecek göçe buradaki doğal kaynakların yetip yetmeyeceğinin de hesaplanması gerekiyor.

Yaşanan iklim krizi nedeniyle müthiş bir kuraklık yaşıyoruz. Çok insan gelecek, barınmak için ideal bir yer. Fakat doğal kaynakların yeterli olup olmayacağı göz önüne alınmalı. Göçler, daha çok doğal kaynakların olduğu, insanların yaşamını sürdürebileceği yerler olmalı ve bu sayı da sınırlı olmalı. O kapasite aşılırsa; sonuçta hem gelenler hem de burada yaşayanlar mağdur olur” diye konuştu.





Selin Semiz de kiralık ve satılık ev bulamadığını söyleyerek, “Bugün emlakçılarla görüştüm. Hem kiralık, hem satılık baktım, bulamadım. Bir de işlerine geldiği gibi, ‘yok’ diyorlar. Bir de ‘4-5 bin’ diyorlar, sonra 7 bine kiralıyorlar. Kırklareli’de o yüzden biraz sıkıntı var” dedi.





Salih Alan da Kırklareli’nin İstanbul gibi çarpık yapılanmasından korktuğunu anlatarak, şöyle dedi:
“Kıyasladığında İstanbul, bugün ne halde? Bugün burası öyle olursa ne olur? Burasını bir hükmü kalmaz, bir yaşantı olmaz. Bu sakinlik olmaz. Buradaki tatlı hayat sona erecek. 300 bine aldığımız evler, bugün 1,5-2 milyon. Bunun sonu ne olacak?”

Sonraki Haber

Kurban için emekliye müjde

Kurban için emekliye müjde Emeklilere müjde! Kurban Bayramı’na 57 gün kala ortaya çıktı Cumhur İttifakı’nın …