Salı , 16 Nisan 2024

O İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI





76 yaşındaki Arzu Özdel ise, “Virüs yüzünden dışarı çıkmamamız lazım ama çadırda da oturamıyorum. Evim yok, evim olsaydı evimde oturacaktım. Evim olursa evden çıkmayacağım. Çadırda nefes alamıyorum. Bu yüzden çadırın önünde oturuyorum. Evde olursam söz veriyorum içeride oturacağım” diye konuştu. “Evden çıkmamamız lazım ama evimiz yok” 67 yaşındaki Kemal Atam, “Çadırda kalıyorum. Çatlak olduğu için evime giremiyorum. Burada gezmek yasak mı oldu? Karar ne zaman çıktı?” diye sorarken, 65 yaşındaki Zahide Atlı da, “Bizim evden çıkmamamız lazım ama evimiz yok. Çadırın yakınlarında duruyorum. Şimdi de yemek yemek için dışarı çıktım. Maskemi takıyorum, öyle çıkıyorum” ifadelerini kullandı. Öte yandan çadırların bulunduğu Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda korona virüs tedbirleri dikkat çekti. Alana giren herkese ateş ölçümü yapılıp dezenfektan sıkılırken, yeni maske veriliyor.



SİİRT
Siirt’te 65 yaş ve üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi Siirt’te İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşlara, saat 16.00’dan sonra sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin açıklanmasının ardından Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği belirtildi. Açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonrasında Siirt genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek ve 16.00’dan sonra dışarı çıkma yasağı uygulanacaktır” denildi.



BALIKESİR
Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından 65 yaş üstü vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. 65 yaş vatandaşlara yalnızca saat 10 ila 16 arasında sokağa çıkabilecekler. İçişleri Bakanlığı tarafından korona virüs ile mücadele kapsamında alınan yeni tedbirlerin açıklanmasının ardından Balıkesir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından da 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonrasında Balıkesir il genelinde 65 yaş üstü vatandaşlar 10.00 ila 16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek ve 16.00’dan sonra dışarı çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı. Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamanın devamında, “Uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunun ilgili maddesi gereğince idari para cezası verilmesine, aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılmasına, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunun 195 nci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerinin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir denildi.



TEKİRDAĞ
Tekirdağ’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nde 65 yaş ve üzeri vatandaşların 10.00-16.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesine karar verildiği belirtildi. Alınan karara uymayanlara, Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince idari işlem yapılacağı belirtilen açıklamada, suç teşkil eden davranışlara ilişkin TCK’nın 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verildiği aktarıldı. HATAY Hatay’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, bugünden itibaren gün içinde 10.00-16.00 saatlerinde sokağa çıkabilmelerine karar verildiği belirtildi. Bu saatler dışında söz konusu vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı bildirilen açıklamada, kararı ihlal edenler hakkında adli ve idari işlem yapılacağı kaydedildi.


Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …