Perşembe , 25 Nisan 2024

Okula Başlama Yaşı Değişti. Zorunlu olacak





OKULA BAŞLAMA YAŞI KAÇ OLDU?
Sabah Gazetesi’nin yazarı Burcu Şen’in yazdığı yazıya göre 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda erken çocukluk eğitimlerine göre 5 yaşında zorunlu eğitimin başlayacağı açıklandı. 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına göre okula başlama yaşı 5 ‘e düşürülecek.





OKULLAR YENİDEN YAPILACAK

Afet riskine karşı 1500 bina için tadilat yapılacak ve güçlendirilecek. Ayrıca 1003 pansiyonun kapalı alanları iyileştirilecek ve güçlendirmeler yapılacak. Ayrıca okullarda özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler için ise için beşeri ve fiziki imkanlar daha da güçlendirilecek. Özel eğitim uygulama okullarına beş standart uygulama evi, 20 beceri uygulama alanı özel eğitim meslek okullarına ise 20 meslek edinme atölyesi inşa edilecek.





İNGİLİZCE DERSİNE ÖNEM VERİLECEK
Yabancı dile ağırlık verilerek dinleme, konuşma, okuma ile yazma alanlarındaki becerilere yönelik çalışmalar yapılacak. Bu ölçekte öğrencilerin ingilizce öğrenmesi ve pekiştirmesi için web ve mobil uygulama hazırlanacak.





ÖZEL EĞİTİM İÇİN SEFERBERLİK
Özel eğitime gereksinim duyan bireylerin eğitim hizmetlerinden yararlanabilmeleri için beşeri ve fiziki imkânlar güçlendirilecek. Özel eğitim uygulama okullarına beş standart uygulama evi, 20 beceri uygulama alanı, özel eğitim meslek okullarına ise 20 meslek edinme atölyesi kurulacak.





Öğretmen ve okul yöneticilerinin mesleki gelişimleri için yeni yaklaşımlar çerçevesinde 200.000 yönetici ve öğretmene eğitim verilecektir.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …