Cuma , 26 Nisan 2024

Öldükten sonra neler olduğunu duyunca





Tamirci çırağı çarptı öldüm’
Bağdat caddesinde bir tamirci çırağının kendisine çarptığını “Bağdat Caddesi o zamanlar çift yön ve çok tehlikeliydi. Biz kaldırımdaydık. Bir tamirhane çırağı, 17 yaşında reşit de değil müşterilerden birinin spor arabasını alıyor ve Bağdat Caddesi’nde hız yapıyor. Biz kaldırımda duruyoruz. 100 kilometre hızla kaldırıma giriyor ve bana çarpmasıyla beni havaya fırlatıyor…” sözleriyle açıkladı.





‘Ölünce bir ışık gördüm’
Esra Oflaz, “Bir an karanlık oldu. Sonra kendimi büyük bir ışığa çekilirken gördüm. Çok garip bir duygu gerçekten, ölüme yakın bir an yaşamışım orada. Kendime yukarıdan baktım, kanlar içindeyim. Kavun içi bir eteğim vardı üstümde, paramparça olmuş. Kendimi tam bir kırılmış bebek gibi gördüm ama hiç acı hissetmiyordum. “Allah Allah” dedim.” dedi.





Ayrıca “Yukarı ışığa doğru çekilmem devam etti ve bir yere geldim orada. “Ne kadar büyük bir mutluluk, ne kadar büyük bir sevgi var burada” dedim. Büyük koşulsuz bir sevgi… Dün gibi çok net hatırlıyorum, “yuvaya döndüm” dedim. Hayatım film şeridi gibi gözümün önünden geçti. Sonra kuvvetli bir ses duydum, o ses “Vaktin gelmedi henüz” dedi. Bunu düşünürken yine bir çekilme hızı ile acı dolu bir bedenin içine düştüm.” dedi.





Esra Oflaz 2 dk süren ölüm deneyimini “Nasıl tuhaf bir yere sıkıştım anlatamam. O sırada benim birkaç dakikalık kalbim duruyor, çünkü beni hastaneye bile götürmüyorlar, öldü diye orada bırakıyorlar. O sırada caddedeki eczacı beni çok severdi, o koşup geliyor. “Aaa bizim Esra” diye ağlamaya başlıyor, tekrar nabız arıyor o kanların içinde… “Nabız var” diye bağırıyor. Ambulans geliyor. Geçici hafıza kaybı yaşamışım. Paramparça olmuş bedenim, beni hastanede dikiyorlar. Kıkırdağımdan kulağımın içine kadar. Elmacık kemiklerim bile parçalanmıştı.” şeklinde anlattı.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …