Cuma , 29 Mart 2024

Ö’LÜM SICAKLARI GELİYOR.. 1000’DEN FAZLA Ö’LÜ VAR.. YAPMANIZ GEREKENLER





Son dakika… Ölüm sıcakları Türkiye’ye geliyor tarih verildi..
Ölüm sıcakları Türkiye’ye geliyor, uzmanlar herkesin iki besini mutfağa koymasını istedi…





Avrupa’yı etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, Fransa, İspanya ve Portekiz’de en az 1000 kişinin ölümüne neden oldu. İngiltere’de bugün termometrelerin 43 dereceyi göstermesi beklenirken, Portekiz, 47 derece olarak ölçüldü. Uzmanlar sağlıklı kişilere bile ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı yaparken, ölü sayısının da artmasından endişe ediliyor. Sıcak hava dalgasının Çarşamba gününden itibaren Türkiye’de etkisini hissettirmesi bekleniyor.





Avrupa’da çok sayıda kişinin ölümüne neden olduğu için ‘Ölüm sıcakları’ denilen sıcaklıkların cuma günü Türkiye’de de etkili olması bekleniyor. Uzmanlar, sıcaklarda kırmızı ve turuncu ağırlıklı meyve sebze tüketilmesini öneriyor. İngiltere’nin en ünlü doktoru, cildi koruyucu etkisi olması nedeniyle karpuz ve domatesin bol tüketilmesi konusunda ısrarcı.





Avrupa, günlerden bu yana yoğun bir sıcaklık dalgasının içerisinde. Sıcaklık nedeniyle hastaneler dolup taşarken, çok sayıda insan da hayatını kaybetti.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …