Çarşamba , 24 Nisan 2024

Omicron Varyantının En Sinsi Belirtisi Açıklandı





İngiltere’de yapılan bir araştırma, Omicron’un; öksürük, boğaz ağrısı ve ateş gibi bilinen semptomlarının arasına yenisini ekledi. Araştırmacılar, halk sağlığı yetklilerinden Omicron varyantı semptomlarının güncellenmesini istedi. İngiltere’da yapılan yeni bir çalışma, corona virüsün Omicron varyantının soğuk algınlığı semptomlarına sahip olduğunu ve parainfluenza virüsüne benzediğini gösterdi. Bununla birlikte, şimdiye kadar Omicron’un, corona virüsün önceki versiyonlarına kıyasla az şiddetli semptomlara neden olduğu düşünüldü. Ancak çalışma, Omicron varyantının neden olduğu yeni bir Covid-19 semptomu ortaya çıkardı:





EN YAYGIN SEMPTOMLAR Diğer taraftan, bildirilen en yaygın semptomlar arasında gece terlemelerinin yanı sıra burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, hapşırma ve b-oğaz ağ-rısı da bildirildi. OMİCRON VARYANTI BELİRTİLERİ NELER? Güney Afrika Tabipler Birliği (SAMA) Başkanı Dr. Angelique Coetzee gazeteye verdiği demeçte, ‘Bir veya iki gün boyunca kas ağrısı ve yorgunluk ile kendini iyi hissetmeyen hafif bir hastalık sunuyor’ dedi.





Bu varyanta yakalananlarda hafif bir öksürüğin olabileceğinin altını çizen uzman isim, ‘Enfekte olanlardan bazıları şu anda evde tedavi ediliyor’ dedi. Avrupa’daki ilk vaka dün Belçika’da kayıtlara geçerken bugün de İngiltere’de iki vakaya rastlandı. Almanya ve Çekya, Omicron varyantı olduğundan şü-phelendikleri birer vaka tespit ettiklerini açıkladı. Almanya’daki vakanın Güney Afrika’dan, Çekya’daki vakanın ise Namibya’dan gelen kişiler olduğu belirtildi.





OMİCRON VARYANTI TE-HLİKELİ Mİ, Ö-LÜ-MCÜL MÜ? Omicron’ın ö-lüm-cüllük oranıyla ilgili uzun vadeli bir çalışma henüz bulunmasa da covid-19’un diğer varyantlarında olduğu gibi te-hlikeli ve ö-l-ümcül sonuçlar ortaya çıkarabileceği biliniyor.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …