Çarşamba , 24 Nisan 2024

Optimar’dan bomba anket! ‘Ekonomi kötü’ yüzde yüzde 75’i aştı, zamlara tepki yüzde 80’e çıktı





Birinci sorun yüzde 70 ile ekonomi
– Ankete katılanların yüzde 70.2’si ekonomi derken onu ikinci sırada 5.6’yla işsizlik takip ediyor. Eğitimin 5.4’le üçüncü sırada çıktığı ankette koronovirüs salgını 4.9’la dördüncü sırada yer aldı. Ekonomiyle işsizliği birlikte değerlendirdiğimizde ise yüzde 75.87’e ulaşıyor. O nedenle ben Erdoğan’ın rakibi Kılıçdaroğlu değil, hayat pahalılığı diyorum.





Zamlara tepki yüzde 80’e dayandı
Optimar, başta elektrik zamları olmak üzere pek çok ürüne gelen zamları sormuş. Beklendiği gibi halkımız zamlara tepkili. ‘Zamlar beklediğimden yüksek’ diyenlerin oranı yüzde 78.3 çıkarken, ‘Beklediğimden az’ diyenlerin oranı ise yüzde 3.9’da kalmış. ‘Zamlar beklediğim oranda’ diyenler yüzde 7.9 olurken, ‘Cevap yok’ diyenler 9.9’da kalmış.





Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş’ın önüne geçti
Cumhurbaşkanı adaylarının sorulduğu ankette Kılıçdaroğlu ilk kez Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın önüne geçti. Bu da Kılıçdaroğlu’nun öne çıkmak için yaptığı hamlelerin etkili olduğunu gösteriyor. Buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile onun ardından ikinci sırada gelen Kılıçdaroğlu arasında 20 puan fark oluştu.

Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …